KPN NV

Den Haag, 31-08-2007

Onbeperkt muziek genieten met het nieuwe Planet Music Planet lanceert op 1 september de nieuwe innovatieve muziekdienst `Planet Music'. Muziekliefhebbers kunnen uit een catalogus van anderhalf miljoen nummers onbeperkt muziek luisteren, eenvoudig een persoonlijke speellijst samenstellen of nummers downloaden. Bij het opzetten van de nieuwe dienst is het luisteren naar muziek als uitgangspunt genomen. De meeste klanten die op het internet zoeken naar of lezen over muziek willen direct horen hoe deze muziek klinkt.

Ludolf Rasterhoff, Directeur KPN Media: "De huidige en toekomstige middelen om constant online te zijn, maken het voor liefhebbers mogelijk om overal voor een vast bedrag per maand onbeperkt te kunnen luisteren naar de muziek van hun voorkeur. Planet Music kenmerkt zich door de enorme catalogus en door de eenvoud in het samenstellen van voorkeurslijsten of het downloaden van muziek. Dankzij de goede samenwerking met de muziekindustrie is het voor KPN mogelijk deze nieuwe uitgebreide muziekdienst aan te bieden. Mede hierdoor kunnen onze klanten Planet Music zelfs tien dagen gratis uitproberen."

Playlists
Met een Planet Music Unlimited abonnement (vanaf EUR6,99 per maand) kan de gebruiker onbeperkt met één klik de muziek van zijn keuze online beluisteren en door het samenstellen van speellijsten zijn eigen "platenkast" te maken. Deze speellijst is vervolgens eenvoudig te versturen of te delen met andere Planet Music gebruikers. Ook is het mogelijk om via Planet Music een automatische speellijst van een favoriet genre samen te laten stellen. Binnen Planet Music worden speellijsten samengesteld door gebruikers, maar ook door de Planet Music redactie. Deze laatste stelt op gezette tijden de populairste hitlijsten samen, die gebruikers in een gewenste volgorde kunnen afspelen.

Downloaden
Het is ook heel eenvoudig om een album of playlist te downloaden en op een CD te branden. Zodra de muziekliefhebber het album of track van zijn keuze heeft gevonden zijn er diverse opties: "Afspelen", "toevoegen aan Playlist", "doorsturen naar een vriend" of "kopen". De prijs voor het downloaden variëert vanaf EUR0,79 per track of vanaf EUR6,50 per album.

Persoonlijk advies
Aan de hand van de muzikale voorkeur wordt de klant regelmatig geïnformeerd en geïnspireerd door een nieuwsbrief met daarin de belangrijkste nieuwe releases welke past bij de smaak van de klant.

Planet Music is nu tien dagen gratis en vrijblijvend uit te proberen via www.planet.nl/planetmusic