Gemeente Drechterland

24-8-2007

eenringingverkeer vrachtwagens in Stedebroec

Buurgemeente StedeBroec heeft verkeersbesluiten genomen die op 1 september 2007 van kracht worden. Op enkele doorgaande routes mogen vrachtwagens nog maar in één richting rijden.

* op de Hoofdstraat â Zesstedenweg â P.J. Jongstraat mogen vrachtwagens alleen van oost naar west rijden (dus in de richting van Hoogkarspel);

* op de Spoorsingel mogen vrachtwagens alleen van west naar oost rijden (in de richting van de Broekerhavenweg);
* Op de Broekerhavenweg -het deel tussen de Hoofdstraat en de Spoorsingel- mogen vrachtwagens alleen van noord naar zuid rijden (in de richting van de Spoorsingel).

De vrachtwagens van HollandCollect (het afvalbedrijf) en de autoâs die oud-papier ophalen hebben de nieuwe routine al opgepakt.

Aanleiding
Het instellen van eenrichtingsverkeer is een gevolg van overlast voor bewoners van de Streek (Hoofdstraat - Zesstedenweg - P.J. Jongstraat). Zwaar vrachtverkeer veroorzaakt veel lawaai en ook trilling, waardoor de huizen beschadigd raken. Ook de verkeersveiligheid heeft een rol gespeeld; vooral fietsers komen nogal eens in de knel. De maatregel is in feite bedoeld voor 'de Streek'. Eenrichtingsverkeer op de Spoorsingel en de Broekerhavenweg is nodig voor de bereikbaarheid.

---