Port of Rotterdam

Wereldhavendagen

26-06-2007

Op 7, 8 en 9 september 2007 vieren de Wereldhavendagen het 30-jarig jubileum van dit populaire evenement dat jaarlijks circa 400.000 bezoekers trekt naar de Rotterdamse haven.

Vanwege het 75-jarig bestaan van het Havenbedrijf pakt de organisatie met deze editie extra uit. Speciaal voor de opening van dit jubileumjaar wordt een nieuw Rotterdams Havenlied geschreven door Gerard Cox. Vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur brengt Gerard dit nieuwe lied vanaf de Maas ten gehore en hij doet dit samen met het Rotterdamse publiek.

Na het succes van de Rotterdam Stopover van de Volvo Ocean Race wordt weer een nationale zeilrace voor grote zeilschepen georganiseerd, met Rotterdam als middelpunt. De zeilrace, die dit jaar de Admiraal de Ruyter Homeport Race is gedoopt, vindt plaats op de Noordzee en vaart zaterdagmiddag 8 september met circa 150 schepen rond 16.30 uur het Wereldhavendagenprogramma binnen. Zondagochtend rond 10.00 uur vindt de uittocht plaats. Het thema van dit jaar is 'Werken aan Wereldklasse'. Het thema biedt veel aanknopingspunten, maar de nadruk wordt gelegd op arbeid (werken) en kwaliteit (Wereldklasse).

Jubileumexcursies
Om het jubileumjaar luister bij te zetten vinden dit jaar een aantal speciale activiteiten plaats. Gezien het altijd weer uitverkochte excursieprogramma tijdens de Wereldhavendagen, biedt de organisatie in het jubileumjaar maandelijks een gratis excursie aan. Deze excursies gaan naar andere jubilerende Rotterdamse (haven)bedrijven.

Jongeren
De Wereldhavendagen is een van de meest populaire evenementen onder jongeren, zo viel op te maken uit een rapport waarin onderzoek is gedaan naar de vrijetijdsbesteding van de Rotterdamse jeugd. Dit sluit goed aan bij de behoefte van het Rotterdamse havenbedrijfsleven om jongeren aan te spreken op het werken in de haven. Veel aandacht zal dit jaar hieraan besteed worden.

© Havenbedrijf Rotterdam