Gemeente Den Haag

Het Haagse college van B en W heeft op voorstel van wethouder Frits Huffnagel (citymarketing) besloten ook dit jaar 200.000 beschikbaar te stellen voor de organisatie van Beatstad. Beatstad III zal plaatsvinden op zaterdag 1 september op het Malieveld. De line-up, die later bekend zal worden bekend gemaakt, bestaat uit een Haagse, een landelijke en een internationale band. Omdat dit jaar voor het eerst ook een bekende internationale band zal worden geprogrammeerd bedraagt de prijs voor een kaartje 15,- . Van dit bedrag zal net als bij de voorgaande edities 1,- worden gedoneerd aan een goed doel. Voor 2007 is dit het Nederlandse Rode Kruis, daarvoor waren het Unicef en Right to Play.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het festival nu ook toegankelijk voor bezoekers buiten de Haagse regio. Wel zal de kaartverkoop in de eerste week uitsluitend mogelijk zijn voor mensen uit het 070 gebied. Wethouder Frits Huffnagel is blij met de derde editie van Beatstad: "Het is de ambitie van de gemeente Den Haag om ook op de langere termijn dé popstad van Nederland te blijven. Daarnaast fungeert Beatstad als opwarmer voor The Hague Festival september-editie die plaats vindt van 7 tot en met 22 september dit jaar.

Het Beatstad Festival is in 2005 bedacht en ontwikkeld als een uniek en éénmalig evenement voor alle Hagenaars. Een 'Haags feestje' op het Malieveld waarbij inwoners van de Haaglanden voor een zeer gereduceerd tarief het festival konden bezoeken. Voor de prijs van 12,50 was het mogelijk om met de hele familie naar het festival te komen. Een feest voor en door Den Haag. Na het succes van het uitverkochte festival was de gemeente(raad) van Den Haag zo enthousiast over dit nieuwe festival dat werd besloten 200.000,- ter beschikking te stellen om de traditie voort te zetten.
De tweede editie in 2006 was wederom een succes met 30.000 betalende bezoekers. Daarnaast is het festival uitgebreid met een evenement op de vooravond. Dit kleinere festival Beatstad Heats The Hague, dat plaats vond in het centrum van Den Haag, bood een podium voor Haags talent.

Daarnaast hebben de beide Beatstad edities het Malieveld weer op de kaart gezet als één van dé festivallocaties van Nederland. Dit bleek ook al uit het feit dat in 2006 voorafgaand aan Beatstad op 26 augustus een concert van Kane heeft plaatsgevonden met 30.000 bezoekers en landelijke exposure en media aandacht.