Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 31 augustus 2007

PDV Update

Resultaat Evaluatie Databank ongewenste stoffen en Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen

Bestemd voor: alle GMP-gecertificeerde bedrijven

In het voorjaar 2007 heeft het PDV een evaluatie uitgevoerd naar nut en noodzaak van zowel de Databank Ongewenste Stoffen en Producten als ook de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen. Bij de voorbereiding van deze evaluaties zijn ook de GMP - gecertificeerde bedrijven geënquêteerd. Het eindresultaat van de beide evaluaties zenden we u hierbij toe.

Databank ongewenste stoffen

De belangrijkste resultaten van de evaluatie zijn als volgt:
* De waarde van de Databank ongewenste stoffen wordt onderschreven, waarbij vooral transparantie naar derden (dierlijke productiesector, overheden, etc.) erg hoog scoort. Om die reden is besloten tot continuering van deze activiteit.
* Continuering van de sectorale monitoring en survey wordt breed gedragen en zal worden gecontinueerd.
* Er is een aantal aanbevelingen voor verbetering en invulling van gebruikerswensen vastgesteld. Een daarvan is gerichte communicatie naar (potentiële) gebruikers en participatie verder te verhogen.

Geïnteresseerden kunnen kennis nemen van de details van de evaluatie in de bijlage.

Databank risicobeoordeling voedermiddelen

De belangrijkste resultaat van de evaluatie is dat de waarde van de DRV zeer breed wordt onderschreven, met name met het oog op het bieden van transparantie. Maar het wordt ook als nuttig beoordeeld voor gebruik in de bedrijfsinterne risicobeoordeling en als referentie voor de auditoren. Vanwege het brede draagvlak voor deze activiteit, is besloten tot continuering.

Er is een aantal aanbevelingen voor verbetering en invulling van gebruikerswensen vastgesteld. Een daarvan is gerichte communicatie naar (potentiële) gebruikers en participatie verder te verhogen.

Geïnteresseerden kunnen kennis nemen van de details van de evaluatie in de bijlage.