Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 31/08

TILBURG, 31 augustus 2007

Recherche doorzoekt woning in onderzoek vermissing Onno Meijer

TILBURG / GILZE: Het rechercheteam dat de vermissing van de Tilburger Onno Meijer onderzoekt doorzocht donderdag 30 augustus 2007 een woning aan de Nerhoven in Gilze. Daarbij zijn geen arrestaties verricht. Wel werden er enkele goederen in beslag genomen.

De Tilburger Onno Meijer werd voor het laatst gezien op 25 oktober 2002. Hij was toen 41 jaar. Meijer werd in 1997 aangehouden als één van de verdachten van een Brabantse drugsgroepering (Slagwerk). Onno Meijer is na zijn verdwijning nooit als vermist opgegeven. Uit een ander politieonderzoek bleek vorig jaar dat Meijer
hoogstwaarschijnlijk kort na zijn verdwijning om het leven is gebracht.

Het rechercheteam heeft de afgelopen maanden al op diverse locaties in Nederland en België gezocht naar eventuele sporen. In november vorig jaar zijn vier arrestaties verricht. Ook diverse opsporings - en misdaadprogrammas op televisie (oa.. Bureau Brabant en Opsporing Verzocht) op televisie besteedden aandacht aan het politieonderzoek.

Tijdens de zoeking in Gilze stuitte de politie onverwacht op een hennepkwekerij. In de schuur naast de bewuste woning waren twee hennepkwekerijen ingericht, bestaande uit 470 hennepplanten. Van de vondst wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt tegen de 63-jarige bewoner van het pand.

Politie arresteert Tilburger voor vernieling auto

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 05.00 uur op de Schouwburgring een 20 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden voor vernieling van een auto. Alerte burgers meldden de politie gezien te hebben dat een man op de Schouwburgring op de motorkap van een geparkeerd staande auto sprong. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte en enkele burgers op de Schouwburgring aan. Onderzoek aan de auto wees uit dat er een deuk in de motorkap zat. Op het bureau legde de verdachte een ontkennende verklaring af.

Tilburger slaat plaatsgenoot in het gezicht

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 04.15 uur in de Juliana van Stolbergstraat een 21 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht het mishandelen van een even oude plaatsgenoot. Het tweetal kreeg een onenigheid voor een eetgelegenheid in de Juliana van Stolbergstraat. Tijdens de onenigheid sloeg de verdachte het slachtoffer in zijn gezicht waardoor het slachtoffer een bloedneus opliep.

Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurster

TILBURG De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 64 jarige automobiliste, afkomstig uit Hilvarenbeek. Agenten controleerden haar nadat ze op de Ringbaan Zuid betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval. De vrouw reed met haar auto al slingerend tegen een lantaarnpaal. Een indicatieve test op straat wees uit dat ze onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat ze bij vier maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol in haar bloed had, namelijk 820 ug/l. op het bureau verklaarde ze ongeveer 5 glaasjes wijn te hebben genuttigd.

In het Bizetplantsoen controleerden agenten vanmorgen tegen 01.00 uur een 45 jarige Tilburgse automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 435 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal mocht hij na verhoor vertrekken.

Tilburger voldoet niet aan de legitimatieplicht

TILBURG Agenten hebben vanmorgen rond de klok van 01.30 uur op de Stokhasseltlaan een 19 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan de legitimatieplicht. Omdat de man zich verdacht gedroeg stelden agenten een onderzoek in en controleerde de man. Tijdens de controle bleek dat de verdachte geen geldig legitimatiebewijs bij zich had.

Tilburger zwaait met mes

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 23.45 uur op de Hilvarenbeekseweg een 38 jarige Tilburger aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet. Agenten kregen eerder die avond de melding dat een dronken man zich vervelend gedroeg in de Ferdinand Bolstraat. Ter plaatse troffen de agenten de man niet meer aan. Terwijl de politie in gesprek was met enkele bewoners meldde een getuige dat er in het park aan de Ruijsdaelstraat iemand mishandeld werd. De agenten spoedden zich in de richting van het park. In de Ruijsdaelstraat troffen de agenten de verdachte aan. De man had een verwonding in het gezicht. Een omstander vertelde dat de man in het park met een mes had gezwaaid. Na enkele waarschuwingen van een passant ontstond er tussen beiden een vechtpartij. In de directe omgeving troffen de agenten een keukenmes aan. Na behandeling in het ziekenhuis mocht de verdachte mee naar het bureau.

Politie pakt Tilburger op na diefstal kentekenplaat

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 23.00 uur in een woning in Oud-Noord een 31 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een pumper met kentekenplaat. Een oplettende getuige meldde de politie dat een onbekende man een pumper met kentekenplaat had ontvreemd vanaf een geparkeerd staande auto in de Bachlaan. Agenten stelden een onderzoek in en kwamen uit bij de woning van de verdachte waar hij werd aangehouden.

Politie houdt tweetal aan voor openlijke geweldpleging

TILBURG De politie heeft gistermiddag om 17.45 uur in het Wandelbos twee mannen van 18 jaar afkomstig uit Tilburg en Rijen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten stelden een onderzoek in na een melding van een vechtpartij in het Wandelbos. In de bossages van het park troffen de agenten een drietal mannen aan. Bij het zien van de politie zette het drietal het op een lopen. Na een korte achtervolging lukte het de agenten twee verdachten aan te houden. In het park troffen de agenten verder niemand aan. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt gewapende overval

MOERGESTEL De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval die gisteravond, rond middernacht, plaats vond bij een eetgelegenheid annex horecagelegenheid aan de Oisterwijkseweg in Moergestel.

Rond middernacht, kort na sluitingstijd bezochten twee onbekende mannen het etablissement. Op dat moment waren er enkele gasten aanwezig in het horecagedeelte. Nadat de overvallers gedreigd hadden met een vuurwapen deed een van hen een greep in de kassa. Met een onbekend geldbedrag vertrok het tweetal. Via de Oisterwijkseweg vluchtten ze weg in de richting van de Tilburgseweg. Naast het opnemen van een uitgebreide aangifte heeft de politie enkele getuigen gehoord. Medewerkers van de technische recherche stellen een sporenonderzoek in.

Auteur: Desiree Brabers