AutoRai

90-jarig jubileum Mitsubishi groots gevierd

(8/31/2007)
We schrijven 1917. Uit de fabriek van Mitsubishi, een dan al succesvol bedrijf dat zich tot die tijd voornamelijk heeft beziggehouden met scheepsbouw en scheepvaart, rolt voor het eerst een auto. Deze âModel-Aâ markeert de aftrap van een succesverhaal dat dit jaar dus exact 90 jaar beslaat. Een gedenkwaardig jubileum, dat door Mitsubishi Motor Sales Nederland (MMSN) dan ook groots gevierd wordt!

En wel met een speciaal actiemodel, de Mitsubishi Colt QS 90, veel jubileumvoordeel op andere modellen en als klap op de vuurpijl een speciaal magazine.

Het magazine âMitsubishi 90 Jaarâ is een speciale, 52 paginaâs tellende glossy uitgave die gewijd is aan de hoogtepunten uit de roemrijke geschiedenis van Mitsubishi. De vele succesvolle modellen, de historische overwinningen in diverse takken van autosport en de talrijke technische innovaties â ze passeren uiteraard uitgebreid de revue. Maar alleen een terugblik op Mitsubishi als autobouwer zou het concern tekortdoen. Mitsubishi is met recht een âglobal playerâ, een bedrijf van wereldformaat. Scheepswerven, lucht- en ruimtevaart, fotografie (Nikon), financiële dienstverlening, farmaceutica, metaalindustrie, zelfs een bierbrouwerij â het hoort er allemaal bij. Ook deze zaken worden belicht in âMitsubishi 90 Jaarâ. Het geheel is gelardeerd met opmerkelijke nieuwsfeiten die het besproken tijdsgewricht treffend illustreren. âMitsubishi 90 Jaarâ is een waar collectorâs item, en is gratis te krijgen bij de Mitsubishi-dealer.

Mitsubishi Colt QS 90: ⬠3.000,- voordeel!
Ter gelegenheid van het 90-jarig jublieum brengt MMSN een speciaal actiemodel uit; de Colt QS 90. Dit model is uitgerust met extraâs die normaal gesproken ⬠3.090,- zouden moeten kosten, maar waarvoor slechts ⬠90,- in rekening wordt gebracht. De Mitsubishi Colt QS 90 is gebaseerd op de toch al riant uitgeruste Colt Invite, maar wordt tevens voorzien van de sportieve, 109 pk sterke 1,5-liter motor en 16â Turbo lichtmetalen velgen. Een achterspoiler, spatbordverbreders, diffuser en skirts zorgen voor extra sportieve accenten. Daarnaast is de Colt QS 90 uitgerust met een regensensor, automatisch inschakelende verlichting en een Colt radio/cd/MP3-speler met zes speakers. De Colt QS 90 is verkrijgbaar voor ⬠14.589,-.

Veel jubileumvoordeel op andere modellen
Ook andere modellen van Mitsubishi Motors vieren mee in de feestvreugde, waarbij het voordeel voor de klant kan oplopen tot maar liefst ⬠2.900,-.

Zo is de Lancer Wagon Inform nu verkrijgbaar met een jubileumvoordeel van maar liefst ⬠1.550,-. Extraâs als airconditioning, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening zouden normaal ⬠1.900,- kosten, maar er wordt slechts ⬠1.000,- berekend. Een navigatiesysteem ter waarde van â¬
1.245,- is er nu voor ⬠595,- De Lancer Wagon Inform is er vanaf ⬠16.999,-.

De Outlander Sport Invite Plus is voorzien van talrijke extraâs, waaronder climate control, 16â lichtmetalen velgen, privacy glass en lederen bekleding van het stuurwiel en de versnellingspookknop. Deze extraâs zouden normaal gesproken

⬠2.800 moeten opbrengen, maar kosten nu slechts ⬠900,-. Lederen bekleding op de stoelen, die eigenlijk voor ⬠1.995,- in de prijslijst staat, kost nu ⬠995,-. Zo loopt het totale voordeel op tot niet minder dan ⬠2.900,-! De Outlander Sport Invite Plus is verkrijgbaar voor ⬠24.899,-.

Ook voor geïnteresseerden in de 7-persoons Mitsubishi Grandis is het feest. De Grandis Insport met 2,0-liter DI-D-motor wordt immers gratis uitgerust met een powerkit ter waarde van ⬠995, die het vermogen van de motor opschroeft naar 163 pk. Verder wordt elke Grandis Insport (dus ook de krachtige 2,4-liter benzineversie met 165 pk) voorzien van parkeersensoren, cruise control en climate control. Alles bij elkaar zou dit regulier ⬠2.500 moeten kosten, maar tijdelijk wordt slechts ⬠1.400 in rekening gebracht. Een DVD-navigatiesysteem kost nu geen ⬠2.695,-, maar slechts ⬠995,-. Zo bedraagt het totale voordeel â¬
2.800,-. Deze speciale Grandis Insport is er vanaf ⬠32.799,-.

Op de nieuwe Mitsubishi Outlander 2.4 2WD Intro Edition beloopt het consumentenvoordeel ⬠1.400,-. In plaats van de ⬠3.600,- die normaal wordt berekend voor het pakket extraâs bestaande uit onder andere een Bluetooth handsfree carkit, 16â lichtmetalen velgen, cruise control, climate control, privacy glass en een Mitsubishi radio/cd/MP3-audiosysteem dat vanaf het stuur bediend kan worden, betaalt de klant slechts ⬠2.200,-. Deze Mitsubishi Outlander 2.4 2WD Intro Edition is er voor ⬠32.199,-.