Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 31 augustus

* PORTEMONNAIE TERUGGEBRACHT
SCHIEDAM - De politie heeft van een voorbijganger een verloren portemonnaie ontvangen. Donderdagochtend rond elf uur kwam een 63-jarige Rotterdamse vrouw bij een politiebureau met de mededeling dat ze een portemonnaie had gevonden op het fietspad van de Nieuwe Damlaan. In het verloren goed zat naast enkele bankpasjes en een identiteitskaart ook een bedrag van ruim 1000 euro en enkele dollarbiljetten. Ook degene die zijn beurs was verloren, meldde zich op een politiebureau en de gelukkige man kon zijn bezitting in ontvangst nemen.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD - GROOT IJSSELMONDE - De politie heeft drie jongeren aangehouden die verdacht worden van het spuiten van graffiti. Maandagavond rond tien uur kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat enkele jongeren graffiti hadden gespoten op een flatgebouw in de omgeving van de Keltenoord. De jongeren (in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar) werden staande gehouden op de Huniahof. Eén van de Rotterdamse verdachten had nog verf op zijn shirt zitten. De jongeren zijn ontboden op het politiebureau. Ook de ouders van de verdachte vernielers zijn door agenten op de hoogte gebracht. De politie onderzoekt wie veranwoordelijk is voor de vernieling.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM-ZUID / VONDELINGENPLAAT - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding met dodelijke afloop. Donderdagmiddag rond kwart over vijf reed een vrachtauto achteruit op het terrein van de Propaanweg. Een 50-jarige Schiedammer stapte achteruit om niet geraakt te worden. Hij ging bij een andere vrachtauto staan. Deze vrachtauto ging vervolgens ook rijden, waardoor de man onder de wielen terecht is gekomen. De chauffeur had het slachtoffer niet gezien. Deze 21-jarige Rotterdamse bestuurder is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.


* RUZIE ONTAARDT IN STEEKPARTIJ, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district West heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een steekpartij.
Omstreeks half twee vrijdagmorgen vroeg ontstond er ruzie tussen een paar mensen tijdens een feestelijke bijeenkomst in een woning aan de Dempostraat. Dit escaleerde doordat één van de betrokkenen een mes trok en instak op een 37-jarige Rotterdammer. Hij werd in de buikstreek geraakt en direct overgebracht naar het Erasmus MC. Daar is hij geopereerd en zijn toestand is stabiel. Politiemensen zijn direct gestart met het onderzoek naar de dader. Dit leidde niet lang na de steekpartij tot de aanhouding van de verdachte. Hij werd op straat, in de omgeving van de Dempostraat, aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* ONDERZOEK NAAR INBRAAK
HELLEVOETSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak aan de Das.
In de nacht van woensdag op donderdag is er in een woning aan de Das een inbraak gepleegd. Het slot van de huiskamerdeur aan de achterzijde van de woning was losgeschroefd en afgebroken. Bij de inbraak is een portemonnaie met daarin een rijbewijs en diverse bankpasjes gestolen. De politie onderzoekt de toedracht.


* SCOOTERCONTROLE
HOOGVLIET - De politie heeft woensdagavond een scootercontrole uitgevoerd. Daarbij werden door agenten op de Desdemonstraat een twintigtal scooter aan een test onderworpen. In totaal kregen 5 scooterrijders een bekeuring voor een te hoog vermogen en schreven zij 3 extra bekeuringen uit voor het niet hebben van de juiste papieren, te gladde band en geen kentekenplaat.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een hennepkwekerij met ongeveer 350 planten opgerold. Donderdagmiddag rond twee uur controleerden agenten in een woning aan de Honingerdijk. Daar troffen zij een kwekerij aan. De planten en de materialen die voor de groei worden gebruiken, werden door het hennepteam van de gemeente in beslag genomen. De politie onderzoekt nog wie verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* WAARSCHUWING VOOR OPDRINGERIGE VERKOPERS

VLAARDINGEN - De politie heeft enkele verkopers aan de deur gewaarschuwd voor hun opdringerige gedrag.
Donderdagavond rond zes uur kreeg de politie melding dat enkele verkopers aan de deur op de Spechtlaan opdringerig gedrag vertoonden. Na een onderzoek in de omgeving zagen de agenten de mannen in een auto. Het politiepersoneel heeft hun gegevens gecontroleerd en vervolgens contact opgenomen met de werkgever van het Rotterdamse viertal. Na een waarschuwing mochten de mannen vertrekken.


* SCHAPEN OPGEJAAGD
VLAARDINGEN - Politiemsen van het district Wasterweg Noord hebben donderdagmiddag een 14-jarige jongen uit Maassluis in een HALT-procedure geplaatst.
Om even na half vier werd de politie gewaarschuwd dat er in de Marnixlaan schapen werden opgejaagd. De melders vertelden dat een jongen de schapen in het Marnixplantsoen had opgejaagd. En dat gebeurde op een wijze dat de dieren mogelijk in een sloot terecht konden komen.
Nadat de melders de politie hadden gebeld infomeerden ze ook de beheerder. De beheerder heeft de jongen, die voldeed aan het opgegeven signalement, aangesproken, maar hij ontkende. Vervolgens hebben de agenten met hem gesproken en gaf hij toe binnen de hekken te zijn geweest en dat het een geintje was. De ouders van de jongen zijn geinformeerd.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-OOST / OOSTERFLANK - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd op de Evenaar. Daarbij controleerden agenten donderdag van half tien 's ochtends tot kwart over drie 's middags ongeveer 220 voertuigen. Daarbij zijn in totaal 28 bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer: het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, door rood licht rijden en voor mobiel bellen.


* BEDREIGING IN SUPERMARKT
SCHIEDAM - De politie van het district Waterweg Noord heeft donderdag, omstreeks kwart voor zeven, een 24-jarige Rotterdammer aangehouden in een supermarkt aan de Dieselstraat. In de zaak was een klant nogal luidruchtig, waarop een beveiliger hem verzocht de winkel te verlaten. De man werd agressief en greep de medewerker bij de keel en bedreigde hem. De beveiliger heeft zich daarop verweerd.
De 'klant' is aangehouden voor bedreiging en mishandeling en overgebracht naar een politiebureau. Er is aangifte gedaan. De recherche stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.