Partij voor de Vrijheid (PVV)


vrijdag 31 augustus 2007
PVV-fractievoorzitter Wilders noemt het kabinetsakkoord over de begroting 2008 "bedroevend slecht en asociaal". Door de lasten op alle mogelijke fronten te verhogen (hogere btw, hogere accijnzen op benzine etc.) betaalt de werkende burger een hoge prijs . Dit ondanks de economische groei. Elke burger verliest hierdoor aan koopkracht, op de minima en ouderen na.

Wilders: "In een tijd van economische hoogconjunctuur is dat een bedroevend en niet aan de burger uit te leggen resultaat. Wat de burger nodig heeft en verdient is een forse lastenverlichting en koopkrachtverbetering. Wat het kabinet nu laat zien is het tegenovergestelde en dus een brevet van onvermogen. De lastenverlichting is overigens voor een groot deel een sigaar uit eigen doos zoals de verlaging van de WW-premie, omdat de WW-fondsen hoge overschotten kennen en al door de werknemers zelf zijn betaald."

De PVV noemt de bezuinigingen van 600 mln euro op ouderen- en gehandicaptenzorg ronduit asociaal. De partij noemt het onbegrijpelijk dat het kabinet wel honderden miljoenen extra besteedt aan ontwikkelingshulp en geld wil stoppen in de zogenaamde "prachtwijken", maar wel bezuinigt op ouderen in de samenleving.

De PVV zal bij het debat over de Miljoenennota voorstellen doen om te komen tot lastenverlichting voor iedereen en een einde te maken aan de bezuinigingen op ouderen- en gehandicaptenbeleid.