Gemeente Teylingen

Afvalstoffenplan?

Denkt u mee over het Afvalstoffenplan?


31 augustus 2007

PERSBERICHT 31 augustus 2007 - De gemeente Teylingen gaat een Afvalstoffenplan opstellen en wil hier de inbreng van de inwoners voor gebruiken. Alle ideeën op het gebied van afval zijn welkom. Daarnaast zoekt de gemeente inwoners die zitting willen nemen in de klankbordgroep.


2007-08-31 Milieustraat Voorhout

Het Afvalstoffenplan verwoordt de visie op het gemeentelijk afvalbeleid voor de komende 7 jaar. Op dit moment zijn er in de drie kernen nog verschillende inzamelsystemen. Zo maken bijvoorbeeld de kernen Warmond en Sassenheim gebruik van twee aparte containers voor gft- en restafval, terwijl Voorhout gebruik maakt van één duocontainer.

Deze en andere verschillen in het inzamelsysteem wil de gemeente omvormen naar één systeem voor de hele gemeente Teylingen. Het Afvalstoffenplan moet antwoord geven op vragen als:
* Hoe gaat de gemeente restafval en gft-afval thuis inzamelen?
* Hoe gaat de gemeente papier, glas, textiel en kunststoffen inzamelen?

* Gaat de gemeente huishoudens die minder afval aanbieden en/of goed scheiden, belonen?

* Blijven er drie milieustraten of komt er één centrale milieustraat?

Lever uw ideeën aan op gebied van afval

De gemeente wil de inwoners zo goed en zo vroeg mogelijk betrekken bij de planvorming en invoering van het gemeentebrede inzamelsysteem. Voor het opstellen van het plan wil wethouder Leo van der Zon graag uw wensen en ideeën over afvalinzameling horen. Al deze wensen en ideeën worden verzameld en, voor zover haalbaar en wenselijk, meegenomen in het plan.

U kunt uw wensen en ideeën vòòr 13 september opsturen naar:

Gemeente Teylingen, Antwoordnummer 13019, 2200 VE Voorhout (een postzegel is niet nodig). Of per email: afvalstoffenplan@teylingen.nl.

Neemt u zitting in de klankbordgroep?

Alle ideeën die binnenkomen op het gebied van afval wil de gemeente samen met een klankbordgroep bespreken. Voor deze klankbordgroep zoekt de gemeente nog mensen. De klankbordgroep komt bijeen op momenten dat het plan een belangrijke fase ingaat, in totaal zo'n drie avonden, waarvan twee avonden in het komende najaar. De klankbordgroep is bij voorkeur een afspiegeling van de gemeente. Op die manier streeft de gemeente naar een evenwichtige verdeling tussen inwoners uit de drie kernen.

Wie geïnteresseerd is in deelname kan zich vòòr 13 september opgeven:

Telefonisch: Contactcentrum 0252 783 300;

Schriftelijk: Gemeente Teylingen, Antwoordnummer 13019, 2200 VE Voorhout (een postzegel is niet nodig).

E-mail: afvalstoffenplan@teylingen.nl
Bij te veel aanmeldingen (uit bepaalde kernen) wordt geloot.