Gemeente Enkhuizen

31 Augustus 2007

"Kanjers in de sport"

In september ontvangen sportverenigingen in Enkhuizen een brief over de cursus Kanjers in de sport. De cursus wordt door Sportservice VDM aangeboden en is gebaseerd op de kanjertraining, een methode in het onderwijs. De basis van de kanjertraining is het herkennen van bepaalde typen kinderen en het gebruiken van de kanjerafspraken.

De gemeente Enkhuizen heeft zich in navolging van veel andere West-Friese gemeenten aangesloten bij Sportservice VDM. Sportservice VDM is het regionale Sportservicebureau van Sportservice Noord-Holland, dat in de regio West-Friesland-Oost uitvoering geeft aan gemeentelijke sportstimuleringsprojecten. In Enkhuizen worden de komende jaren sportstimuleringsprojecten voor jeugd en jongeren aangeboden. Ook de lokale sportverenigingen kunnen hiervan profiteren.

Voor de sportverenigingen is het mogelijk advies te krijgen op het gebied van jeugdbeleid. In het najaar wordt bijvoorbeeld de cursus Kanjers in de sport aangeboden. Een methode die vanwege het succes in het onderwijs (kanjertraining) is overgenomen in de sport. Verenigingen ontvangen hiervoor in september meer informatie.

Voor meer informatie is Sportservice VDM bereikbaar onder telefoonnummer 0229-287707. U kunt ook een mail sturen aan info@sportservicevdm.nl.
U vindt meer informatie over Sportservice VDM op www.sportservicevdm.nl.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl