Gemeente Zevenaar


Week 36, 3 september tot 10 september 2007

AANPASSING REGISTER KINDEROPVANG

Het Register Kinderopvang gemeente Zevenaar is met ingang van 21 augustus 2007 als volgt aangepast: ViaViela is met ingang van 21 augustus 2007 (op eigen verzoek) uit het Register gehaald. Het Hoofdkantoor blijft vermeld staan in het register van de gemeente Lieshout.

Inzage in het Register is mogelijk:

via de web-site van de gemeente Zevenaar (gemeenteloket->producten en diensten-> zorg welzijn en onderwijs-> anders, onder vermelding van Kinderopvang, bijdrage) met ingang van 1 september 2007 gedurende drie weken bij het loket Maatschappelijke Ondersteuning.

PARDONREGELING

Op 15 juni 2007 is de "Regeling afwikkeling nalatenschap oude vreemdelingenwet" in werking getreden. Via deze regeling kunnen vluchtelingen die vóór 1 april 2001 een asielverzoek hebben ingediend mogelijk in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. De regeling is vooral bekend als "het generaal pardon" of "pardonregeling". Om hiervoor in aanmerking te komen moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Vluchtelingen zullen zoveel mogelijk schriftelijk worden benaderd door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Echter niet iedereen, die in het verleden een asielverzoek heeft ingediend, is bekend bij deze dienst. Voor deze laatste groep vluchtelingen bestaat de mogelijkheid zich door middel van een verklaring van de burgemeester te melden bij de IND.

Om in het bezit te komen van zo'n verklaring, kunt u tot en met vrijdag 28 september 2007 contact opnemen met Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar of met het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Zevenaar. Samen met de vluchteling zal dan worden bekeken of men in aanmerking komt voor een verklaring van de burgemeester.

Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar is hiervoor van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren bereikbaar onder telefoonnummer 0316-525122. Vraagt u naar de heer Mennings.
Het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente is dagelijks tussen 8.00 en 12.30 uur en woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur bereikbaar onder telefoonnummer 0316-595111.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

BEKENDMAKINGEN, BESLUITEN

Bent u op zoek naar vergunningaanvragen en -verleningen? Kijk dan op de pagina bekendmakingen. U kunt per wet inzien wat er in een week is aangevraagd en verleend. U kunt ook kijken op www.overheid.nl voor een totaaloverzicht. Zo ziet u ook de bekendmakingen die bij andere overheden in behandeling zijn (waterschap, provincie etc).

EVENEMENTEN

Naar de evenementenpagina van de gemeente Zevenaar.

GEMEENTEGIDS 2008

De gemeente Zevenaar werkt elk jaar mee aan een gemeentegids, die in december huis-aan-huis wordt verspreid. De gids wordt gemaakt in samenwerking met uitgeverij De Kleine Media. Deze uitgeverij benadert
- met toestemming van de gemeente Zevenaar- ondernemers uit de gemeente met de vraag of zij een advertentie in de gids willen plaatsen.

Met de opbrengsten van deze advertenties kan de uitgeverij de gemeentegids kostenneutraal voor de gemeente uitbrengen. Wij stellen het erg op prijs als de ondernemers een advertentie willen plaatsen.

De acquisitie door De Kleine Media vindt plaats in augustus en september. Voor vermelding in de gemeentegids kunt u ook zelf contact opnemen met de Kleine Media. Meer informatie vindt u op www.dekleinemedia.nl

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op donderdag 6 september 2007 van 18:00 tot 19:30 uur. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.