Finale Arnhemse popwedstrijd ErnemZweet 2007


ARNHEM, 20070820 -- Op 31 augustus 2007 wordt in de Goudvishal alweer voor de vijfde keer de finale gehouden van de popwedstrijd ErnemZweet. De finale gaat ons de opvolger brengen van illustere voorgangers als Non-Divine, Out Of Many, Roosbeef en SeanPenn.

Van de twee voorrondes die voor de zomer werden gehouden gaan er uiteindelijk drie bands door naar de finale. Nog vóór 31 augustus krijgen de finalisten studiotijd van Studio Het Lab en een coachingtraject. De studio-opnamen tellen voor 25% mee in de eindbeoordeling tijdens de finale. Aan het eind van de finaleavond bepaalt een vakjury de eindwinnaar, en kan het publiek zich laten gelden via de Pulcinella Publieksprijs.

With Ice trapt de avond af. Deze stomende band heeft verschillende ijkpunten. Stonerrock, britpop, grunge en hoekige gitaarmuziek á la Franz Ferdinand en The Strokes zijn geen onbekenden voor de band. With Ice won de de Liemerse Soospopprijs en stroomde hiermee door naar de finale van ErnemZweet. Zanger/gitarist Reinier van der Haak won ErnemZweet al eens in 2005 met zijn andere band Roosbeef.

De jonge honden van Phoenix Park staan als tweede band gepland. Deze indie/britpopband eindigde hoog in de voorrondes en won ook nog eens de Rhedense popprijs Rheje rockt, waardoor ze een finaleplaats bij ErnemZweet dubbel verdienden.

De enige hiphopformatie in de geschiedenis van ErnemZweet bestaat al sinds begin jaren negentig. In een nieuwe bezetting scoorde Velp Zuid Produtchies (VZP) hoog bij de jury van de voorrondes. Met hun eigenzinnige beats en complexe raps met scherpe teksten sluiten de mannen van VZP het livegedeelte van de finale af.

De finale wordt afgesloten met een presentatie van de opgenomen studiotracks en natuurlijk de uitslag van de jury. Dj deJac zal tot het einde van de avond opzwepende electro ten gehore brengen.

De finale van ErnemZweet vindt plaats in de Goudvishal op 31 augustus en de entree is vijf euro.

Finale ErnemZweet 2007:
*With Ice
*Phoenix Park
*VZP

Datum: vrijdag 31 augustus 2007
Lokatie: Goudvishal
Vijfzinnenstraat 103, Arnhem
Zaal open 21.00 uur
Entree ¤ 5,-
www.ernemzweet.nl
www.ernemzweet.nl/zweetforum

ErnemZweet is een initiatief van Huis van Puck in samenwerking met Kao Productions en Huber Artist Support.





ErnemZweet