Ingezonden persbericht


En de prijs voor linkste koppelingen in cyberspace gaat naar? ?Paris Hilton!

Laat uw computer niet het slachtoffer worden van sensatieverhalen met slinkse bijbedoelingen

Amsterdam, 31 augustus, Nieuwtjes over beroemdheden doen het altijd goed. Iedereen wil weten wat de bekende sterren doen, wat ze dragen en met wie ze nu weer gesignaleerd zijn. Celebrities staan nu eenmaal in de belangstelling bij elke stap die ze doen, maar inmiddels worden ze niet alleen op de voet gevolgd door paparazzi. Ook de cybercrimineel weet tegenwoordig wat een bekende naam waard is en maakt daar handig gebruik van door bij computers te infiltreren en op die manier geld te verdienen met spyware, adware of spam. In sommige gevallen gaat het zelfs om het achterhalen van gegevens die voor identiteitsdiefstal kunnen worden gebruikt.

McAfee, de gerenommeerde beveiligingsspecialist, heeft zich onlangs in de wereld van glitter en glamour gestort om eens na te gaan welke sterrenlinks het 'linkst' zijn. En bovenaan de lijst van gevaarlijke beroemdheden staat Paris Hilton, zelf net weer op vrije voeten, maar in cyberspace nog wel gekoppeld aan het grootste aantal onveilige websites.

Dit is de Top-10 van meest riskante sterren:

1) Paris Hilton

2) Amy Winehouse

3) Cristiano Ronaldo

4) Britney Spears

5) Heidi Klum

6) Pete Doherty, Valentino Rossi

7) Jos Mourinho

8) Madeleine Bernadotte (de Zweede prinses)
9) Charlize Theron, Elisabetta Canalis en Nicolas Sarkozy
10) Antonio Banderas

Surf veilig! McAfee SiteAdvisor - een gratis te downloaden 'verkeeersagent' die betrouwbare sites het groene licht geeft en bij bedenkelijke adressen het sein op rood zet. Zodat u zich tussen de sterren kunt begeven zonder dat uw pc er iets aan over hoeft te houden.


* NEDERLAND: Binnen EMEA heeft Nederland, wellicht verrassend, de veiligste sterren, al blijft het online oppassen met prinses Maxima. Op de tweede plaats staat Marco Borsato. Ook op internet liggen dromen en bedrog kennelijk dicht bij elkaar.
* Verenigd Koninkrijk: Amy Winehouse en Paris Hilton, in het echte leven goed voor talloze schandalen, blijken ook in cyberspace geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Kate Moss nam dan weer wel de juiste beslissing toen ze het onlangs uitmaakte met Pete Doherty, want die is op internet 'gekoppeld' aan allerlei duistere praktijken.
* DUITSLAND: Heidi Klum, wereldberoemd fotomodel, maar ook 'mooi' op de vijfde plaats van de internationale hitlijst. Hoge ogen gooit ook Iris Berben, in Duitsland de nummer twee als het gaat om voor cybercriminelen blijkbaar aantrekkelijke persoonlijkheden.
* FRANKRIJK: Nicolas Sarkozy mag in de presidentsverkiezingen Ségolène Royal voor zijn gebleven, op internet heeft hij de strijd tegen cybercriminelen die van zijn naam misbruik maken, nog lang niet gewonnen. Nummer twee is Sébastien Chabal, op het rugbyveld nauwelijks te achterhalen, maar op internet regelmatig getackeld door koppelingen naar onbetrouwbare sites.
* ITALIë: Valentino Rossi is met zeven Grand Prix wereldtitels één van de beste motorcoureurs ooit. Zo vast als een huis op elk circuit. Toch kunt u op internet met hem zeer gemakkelijk de bocht uit vliegen. Elisabetta Canalis staat in Italië op de tweede plaats.
* DENEMARKEN: Katja Kean, in het echte leven voortdurend achtervolgd door haar dubieuze verleden als pornoster, is online de eerste keuze voor cybercriminelen. Iben Hjejle bezet in Denemarken de tweede plaats.
* SPANJE: Alejandro Sanz is met zijn enorme muzikale talent en zijn betoverende gitaarspel een internationale hitmachine. Hits op internet heeft hij ook genoeg, maar die zijn niet allemaal even zuiver. Antonio Banderas en Fernando Alonso zijn in Spanje de nummers twee en drie.
* PORTUGAL: Cristiano Ronaldo, die op het voetbalveld nog wel eens om gele kaarten voor tegenstanders wil bedelen, verdient online zelf een dikke rode kaart. Zijn naam is gekoppeld aan de linkste websites in Portugal. Op de tweede plaats nog een bekende naam uit de voetballerij: José Mourinho.
* NOORWEGEN: Ook Bekende Noren zijn over het algemeen bijzonder veilig, al moet gezegd dat de fraaie zangstem van Kurt Nilsen ook bij cybercriminelen blijkbaar goed in het gehoor ligt. Thor Hushovd, beul van het peloton in de afgelopen Tour de France, blijkt ook op internet een gevaarlijke klant; nummer twee in Noorwegen.
* FINLAND: Monster-rockband Lordi ziet er niet alleen vervaarlijk uit, de heren zijn ook gevaarlijk, althans op internet. De groep is, althans uiterlijk, de totale tegenpool van onschuldig blondje Paris Hilton - die dan weer koppelingen op internet heeft waar je de haren van te berge rijzen. Ook Britney Spears ligt goed bij de Finse cybercriminelen met een twijfelachtige eer op de tweede plaats.
* ZWEDEN: Het Koninklijk Huis levert in Zweden de nummers één en twee in meest aantrekkelijke doelwitten voor cybercriminelen. In de hooggeboren personen van prinses Madeleine Bernadotte en prinses Victoria Bernadotte.
* MIDDEN-OOSTEN: Elissa (Elissiar M. Khoury) is dé sensatie in de Arabische muziekwereld en scoort ook hit na hit bij de cybercriminelen. De tweede plaats in het Midden-Oosten is voor Wael Kfoury.
* POLEN: Zangeres Dorota Rabczewska doet de harten van alle Poolse mannen sneller slaan, maar ze blijkt ook het hart te hebben gestolen van de lokale cybercriminelen. RadosÅ'aw Majdan, de solide sluitpost van het Poolse voetbalelftal, blijkt op internet een stuk minder betrouwbaar. Hij staat op plaats twee.
* ZUID-AFRIKA: Op de eerste plaats vinden we hier Charlize Theron, die qua talent de onbeholpen acterende Paris Hilton natuurlijk ver achter zich laat, maar daar staat tegenover dat Paris de connecties heeft - online in elk geval - om elke pc zijn tekst te doen vergeten.
* TSJECHISCHE REPUBLIEK: Helena Vondràčkovà is al jarenlang een groot succes op de Tsjechische hitlijsten, maar de hits die deze dame op internet heeft, kunt u maar beter links laten liggen. Op de tweede plaats in Tsjechië nog een ster die al vele jaren meegaat: Karel Gott.

Over McAfee SiteAdvisor:

McAfee SiteAdvisor heeft vijf sterren gekregen van CNET Download.com. Daarnaast komt SiteAdvisor voor in de Time Magazine lijst van "50 Coolest Web Sites", de 'Best of What's New' lijst van Popular Science en de "Top 20 Products of the Year" lijst van PC World Magazine. Het programma is door het U.S. Department of Commerce onderscheiden met een 'Recognition of Excellence in Innovation' award. McAfee SiteAdvisor is al meer dan 50 miljoen keer gedownload. Het is gratis verkrijgbaar op www.mcafee.com.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is marktleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management solutions. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op http://www.mcafee.com .

###