Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 31 augustus

Diefstal voorkomen door oplettende chauffeur

Enschede

Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag heeft op vrijdag 31 augustus diefstal van de oplegger van zijn vrachtwagen voorkomen terwijl hij met zijn vrachtwagencombinatie geparkeerd stond aan de Staalsteden in Enschede.

Op donderdag 30 augustus parkeerde een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag zijn vrachtwagen aan de Staalsteden in Enschede. Omdat hij de volgende ochtend pas bij een bedrijf aan de Staalsteden zijn vracht moest lossen, is de 35-jarige chauffeur in zijn cabine gaan slapen. Om 01.45 uur werd hij ineens opgeschrikt door het bewegen van de cabine.Toen hij het licht aan deed en naar buiten keek zag hij twee mannen rommelen aan zijn vrachtwagen. Bij het zien van de chauffeur gingen ze er direct vandoor. De mannen lieten een trekker achter waarmee men vermoedelijk de oplegger van de vrachtwagen, die geladen was met kleding, wilden stelen. De trekker bleek diezelfde nacht bij een bedrijf aan de Jaartsveldstraat in Oldenzaal te zijn gestolen.

De politie is op zoek naar getuigen die omstreeks 01.00 uur / 01.45 uur deze trekker hebben zien rijden.Van de mannen is alleen bekend dat zij in het donker gekleed waren en ongeveer 1.80 lang waren. Getuigen kunnen contact opnemen met de Afdeling Enschede West van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-113218 / 07-113219)

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Almelo

Op donderdag 30 augustus heeft er op de kruising Aalderinkssingel met de Kolthofsingel in Almelo een aanrijding plaatsgevonden tussen een 13-jarige fietser uit Notter en een onbekend gebleven automobilist(e). Omdat de bestuurder (ster) doorreed is de politie op zoek naar getuigen van dit ongeval.

Een 13-jarige jongen uit Notter fietste op donderdag 30 augustus tussen 09.00 en 09.10 uur op de Aalderinkssingel in Almelo. Bij de kruising met de Kolthofsingel moest de 13-jarige stoppen voor het rode verkeerslicht. Toen het verkeerslicht op groen sprong werd de 13-jarige ingehaald door een Volkswagen Golf die na de spoorwegovergang rechtsaf in de richting van de Haven Noordzijde reed. Bij het rechts afslaan raakte de automobilist de 13-jarige fietser die hierdoor kwam te vallen en licht gewond raakte. De bestuurder (ster) van de auto reed door.

De politie zoekt getuigen die de aanrijding gezien hebben, of de bestuurder (ster) van deze Volkswagen Golf. Mogelijk dat hij/zij niets van de aanrijding gemerkt heeft. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Almelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Melde Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-112954)

Man aangehouden wegens winkeldiefstal

Enschede

De politie heeft op donderdag 30 augustus een 49-jarige Hengeloer aangehouden die bij een winkel aan de Zuiderhagen in Enschede goederen gestolen had.

Op donderdag 30 augustus betrapte winkelpersoneel omstreeks 17.30 uur een man op het stelen van goederen uit hun winkel. Toen een van de medewerkers van de winkel de man aanhield en vastpakte, rukte deze zich los en wist hij te ontkomen. Een toevallig passerende agent kon de man, een 49-jarige Hengeloer, aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Daar werd tegen de Hengeloer, die al een collectief winkelverbod had, proces-verbaal opgemaakt voor huisvredebreuk en diefstal. (07-113087)

Veelpleger steelt fiets

Almelo

Een 46-jarige Almeloër werd op donderdag 30 augustus op het Centrumplein in Almelo aangehouden wegens diefstal van een fiets.

Op donderdag 30 augustus zagen agenten omstreeks 20.30 uur een man lopen met een damesfiets. De agenten herkenden de man, een 46-jarige veelpleger en vroegen of de damesfiets van hem was. De 46-jarige vertelde dat de fiets niet van hem was maar hem even te hebben geleend om hem later weer terug te zetten. De Almeloër werd aangehouden op verdenking van diefstal en werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man nog een boete van 210 Euro of twee dagen hechtenis open had staan. De 46-jarige veelpleger is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de damesfiets die gestald stond aan het Centrumplein. Hij of zij kan contact opnemen met de Afdeling Almelo van Politie Twente via 0900-8844 of zich melden aan de balie van het politiebureau in Almelo voor het doen van aangifte. (07-113157)

Man aangehouden na bedreiging

Almelo

De politie heeft op donderdag 30 augustus een 20-jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij in een horecapand aan de Laan van Iserlohn in Almelo een 30-jarige bedrijfsleider van de horecagelegenheid met de dood bedreigd had.

Op donderdag 30 augustus kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat een bedrijfsleider van een horecapand aan de Laan van Iserlohn in Almelo bedreigd was door een van zijn gasten. Ter plaatse bleek dat de 30-jarige bedrijfsleider de dag ervoor geweigerd had alcohol te schenken aan enkele 16-jarige meisjes. Een 20-jarige Amsterdammer, familielid van de meisjes, was het hier niet mee eens en schold de 30-jarige in het voorbijgaan uit. De 30-jarige Almeloër treft de volgende dag de Amsterdammer en wordt dan met de dood bedreigd.De politie die ter plaatse kwam heeft de 20-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kon hij in de loop van vrijdagochtend 31 augustus het bureau met een dagvaarding weer verlaten. (07-113158)

Enschedeër vernielt autoruit met bloempot

Enschede

Een 35-jarige Enschedeër is op donderdag 30 augustus aan de Beukinkstraat in Enschede aangehouden omdat hij even daarvoor aan de Beukinkstraat een autoruit vernielde met een bloempot.

Op donderdag 30 augustus kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat een autoruit van een 39-jarige Enschedese aan de Beukinkstraat in Enschede was ingegooid. Ter plaatse bleek dat de 35-jarige ex van de vrouw met een bloempot de autoruit had vernield. De politie hield de 35-jarige in zijn woning aan en bracht hem naar het politiebureau waar hij werd opgesloten. In de loop van vrijdagochtend 31 augustus kon hij het bureau weer verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake vernieling. (07-113164)

Na onderzoek nog twee verdachten van diefstal aangehouden

Enschede

De politie hield na onderzoek op donderdag 30 augustus omstreeks 17.50 uur nog twee verdachten, een 45- en een 15-jarige Enschedese aan wegens diefstal in vereniging uit een winkel aan de Kevelhamhoek in Enschede gepleegd diezelfde ochtend. Daarnaast trof de politie tijdens een zoeking in de woning van de 45-jarige en de 36-jarige, die eerder die dag al was aangehouden (zie onderstaand persbericht), goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt de herkomst van de goederen. De 45-jarige is net als de 36-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 15-jarige wordt in de loop van vrijdag 31 augustus voorgeleid voor de kinderrechter. (07-112823)

Enschedese aangehouden na diefstal

Enschede

Een 36-jarige vrouw uit Enschede is op donderdag 30 augustus in een winkel aan de Kevelhamhoek in Enschede aangehouden wegens diefstal.

Op donderdag 30 augustus kreeg de politie omstreeks 11.00 uur een melding dat personeel van een winkel aan de Kevelhamhoek in Enschede een vrouw betrapt hadden op diefstal. Een vrouw probeerde met een volle kar boodschappen zonder te betalen de winkel te verlaten via de ingangspoort. Oplettend personeel zag dit, hield de vrouw tegen en schakelde de politie in. De vrouw, een 36-jarige Enschedese werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is zij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-112823)

Twee ongevallen en uren stremming als gevolg van oliespoor. Veroorzaker aangehouden

Holten

Op vrijdag 31 augustus verloor een vrachtwagen diesel op de A1 in de richting van Azelo naar Deventer. Daardoor raakten tenminste 2 automobilisten in de slip en ontstond schade aan hun voertuig. De politie hield een 49-jarige Portugese vrachtwagenchauffeur aan.

Omstreeks 00.30 uur die dag werden twee eenzijdige verkeersongevallen gemeld op de A1 in Holten. De agenten troffen tijdens het onderzoek naar de oorzaak een dieselspoor aan over een lengte van ongeveer 10 kilometer tussen de afslag N347 en de parkeerplaats Struik, in de richting Deventer. De veroorzaker bleek een vrachtwagen, bestuurd door de 49-jarige chauffeur uit Ermesinde-Valongo (Portugal). De chauffeur had in Oldenzaal diesel getankt en bij het overpompen van de ene tank naar de andere vergeten de overhevelpomp uit te zetten, waardoor de tank overstroomde. De 49-jarige is aangehouden wegens het in gevaar brengen van andere weggebruikers en met behulp van en tolk gehoord. Om 12.00 uur mocht hij het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 30-jarige automobiliste uit Apeldoorn kwam als gevolg van het dieselspoor in de slip en verloor de macht over het stuur. Ze kwam vervolgens met haar auto tot stilstand tegen de vangrail. Een tweede automobiliste, een 25-jarige vrouw uit Harderwijk, kwam als gevolg van diesel op het wegdek eveneens in de slip. Zij belandde met haar auto in een rechts gelegen weiland. Beide auto's liepen behoorlijke schade op.

De rijbaan van de A1 moest over het gehele traject worden gereinigd. Daarvoor is het verkeer over de A1 urenlang omgeleid. Door diverse breedtetransporten zat het verkeer daardoor op de N332 (Holten) regelmatig vast. (07-113207)

Betrapt bij drugshandel en vier personen aangehouden

Rijssen

De politie is op donderdag 30 augustus getuige van een drugshandel op de Grotestraat in Rijssen en houdt vier verdachten aan. Er wordt bij de verkoper, een 27-jarige Rijssenaar een behoorlijke hoeveelheid drugs en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

De agenten zagen die dag omstreeks 19.30 uur in het centrum van Rijssen dat er vanuit een auto drugs werden verhandeld aan twee personen. De politie hield daarop de automobilist, de 27-jarige Rijssenaar aan wegens handel in verdovende middelen en een 19-jarige vrouw uit Holten, inzittende bij de 27-jarige, werd eveneens aangehouden wegens betrokkenheid. In de auto werden drugs en geld aangetroffen. De twee kopers, een 24-jarige Rijssenaar en een 26-jarige man uit Goor, werden ook aangehouden. In de woning van de 27-jarige werden ook nog eens drugs en geld aangetroffen. De 27-jarige is in verzekering gesteld en opgesloten. De overige verdachten zijn na hun verhoor in vrijheid gesteld. (07-096984)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --