Ingezonden persbericht


Topkoks op Noorderzon groot succes

We bekennen het, we waren overdonderd door de stormloop. Het was dan ook een waar feest voor alle zintuigen: topkoks kookten de sterren van de hemel in een geïmproviseerde keuken op het paviljoen van Puur Noord Nederland. Onze tafels op het recente Noorderzon-festival in Groningen waren steeds bezet voor de driegangenmenu's van grote chefs als Dick Soek van Schathoes Verhildersum, Jelle Huitema van De Jufferen Lunsingh, Harro Coster van Cuisinerie Mensinge, Henk Markus van De Nieuwe Mulderij, enzovoort.

De festivalbezoekers lieten zich enthousiast noteren op reservelijsten, brachten spontaan passende wijntjes mee voor de gerechten, kwamen vol verve vertellen hoe heerlijk het voor hen smaakte en vroegen ons nieuwsgierig naar het hoe en waarom. Met het openluchtrestaurant wilden we laten proeven hoe sterk regionale producten kunnen zijn. De koks kozen de ingrediënten voor al dat lekkers immers uit een nieuw merk: Puur Noord Nederland, dat het beste biologische van de regio bundelt. Het is een merk waarmee De Zaai-ster, een biologische groothandel, verse producten met duidelijke regionale, ambachtelijke kenmerken terug een plek wil geven in de winkel. Puur Noord Nederland staat voor authenticiteit, kwaliteit, streekgebondenheid. Puur Noord Nederland gaat over smaak, versheid, en beperking van vervoerskilometers.

Het Puur Noord Nederland-team stelde ook een magazine samen. In het eerste nummer leest u o.a. hoe Gerry en Harry Arling voedsel beleven, u vindt er ons lijstje van de lekkerste restaurants van Noord-Nederland en we zetten drie boeren voor u in de schijnwerpers. Ook leest u er antwoorden op uw vragen over voedselherkomst, seizoensproducten, streekgerechten, lekker koken en vergeten groenten. De Groningse burgemeester Jacques Wallage schreef het voorwoord.

Het magazine is verkrijgbaar bij onze verkooppunten of via onze website. Kijk op www.puurnoordnederland.nl voor meer informatie.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op: Pascal Kroon, 0594-515578, De Zaai-Ster in Leek