Politie Groningen

Vrijdag 31 augustus 2007

Provincie Groningen, 31-08-2007

Provincie Groningen: politie zet zich onverminderd in tegen auto-inbraken

Regiopolitie Groningen blijft zich onverminderd inzetten om auto-inbraken tegen te gaan. Dit resulteerde de afgelopen 14 dagen in Groningen tot de aanhouding van vier verdachten. Drie van hen werden betrapt in een observatieauto van de politie. Twee verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, de andere twee zitten nog vast. Bij de aanpak van auto-inbraken doet de politie nadrukkelijk een beroep op de autobezitters. Laat geen waardevolle spullen in de auto achter en zeker niet in het zicht. Bij verdachte situaties kan altijd de politie gebeld worden via het algemene telefoonnummer van de politie, 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Groningen: alcomobiliste zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagavond op het Zuiderpark een 28-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de vrouw in haar auto slingerend op de Europaweg reed. De verdachte werd vervolgens gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de vrouwelijke bestuurder alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1.1 promille alcohol in haar bloed had. Zij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na verhoor mocht de vrouw het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: 12-jarige breekt arm bij val

Een 12-jarig meisje uit Noordhorn is donderdagmiddag bij een ongeval op de Siersteenlaan gewond geraakt. Zij werd volgens eigen zeggen van achteren aangereden door een onbekende bromfietser. Het meisje kwam ten val. Met een gebroken arm en een verwonding aan een vinger is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De mogelijk betrokken bromfietser is na het ongeval doorgereden. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: dronken baldadige man geeft vals adres op

De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. De man vond het nodig om in een mobiele kraan te klimmen, die in verband met werkzaamheden in de Poelestraat stond. Tijdens het bekeuringsgesprek gaf de verdachte een vals adres op. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft donderdagmiddag op de Peizerweg, Aweg en de Hoendiepskade een verkeerscontrole gehouden. De politie deelde in totaal tien bekeuringen uit: snelheid (2x), geen gordel (4x) en rijden over busbaan (4x). De controles vonden tussen 14.30 en 16.15 uur plaats.

Groningen: vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

De politie heeft donderdagavond in de Vuursteenstraat een 50-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten reden de Stadjer tegemoet, terwijl naast de vrouw een jongetje zonder gordel in de auto zat. De automobiliste gaf geen gevolg aan het stopteken van de agenten. Bij haar woning konden de dienders de vrouw aanspreken. Zij wilde niet meewerken aan een blaastest en wilde haar woning binnenlopen. De agenten roken bovendien dat de adem van de verdachte naar alcohol rook. Hierop werd zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Vanwege medische redenen kon de ademanalysetest niet worden voltooid. Vervolgens werd door een GGD-arts een bloedmonster afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of zij onder invloed heeft gereden. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: bromfietser met 2.3 promille

De politie heeft donderdagavond op de Hora Siccemasingel een 55-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd op zijn bromfiets gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 2.3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 12 uren opgelegd. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op drie locaties een snelheidscontrole gehouden:

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 2002, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 83, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Delfzijl, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1870, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 98, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 539, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 539, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Scheemda: brommerdieven uit bos geplukt

De politie heeft donderdag in Scheemda in twee etappes twee verdachten van een bromfietsdiefstal kunnen aanhouden. Het tweetal, een 19-jarige Winschoter en een 15-jarige jongen uit Scheemda, zouden hebben geprobeerd op het NS-station een brommer te stelen. Het tweetal werd vlakbij het station aangehouden door twee stadswachten maar vluchtte in het nabijgelegen bos. Daar werden ze even later door politiemensen aangehouden. Het tweetal bekende dat ze een brommer wilden stelen.

Briltil: rijbewijs kwijt

Een 28-jarige automobilist uit Zuidhorn raakte donderdagavond zijn rijbewijs kwijt bij een lasersnelheidscontrole op het Niekerkerdiep in Briltil. De politie hield daar een controle naar aanleiding van klachten van bewoners over forse snelheidsovertredingen in de straat waar een maximum van 60 kilometer per uur geldt. De automobilist uit Zuidhorn lukte het om tussen de snelheidsbeperkende drempels een snelheid te halen van meer dan 110 kilometer per uur. Hij kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren. Twee andere automobilisten die de limiet met respectievelijk 17 en 20 kilometer per uur overschreden kunnen een bekeuring tegemoet zien. Een derde automobilist werd geverbaliseerd omdat hij in strijd met de regels zijn mobiele telefoon tijdens het rijden gebruikte.

Garrelsweer: gewonden bij aanrijding

Een kop-staartaanrijding donderdagmiddag bij de tijdelijke verkeerslichten op de provinciale weg bij Garrelsweer resulteerde in twee gewonden. Een 83-jarige automobilist uit Delfzijl zag te laat dat er twee auto's voor de verkeerslichten stilstonden. Hij botste tegen de achterste auto die door de klap doorschoot en ook de eerste auto raakte. De 83-jarige automobilist werd evenals zijn passagier voor controle naar het ziekenhuis in Delfzijl vervoerd.

Zuidwolde: snorfietsster ziekenhuis in

Een 49-jarige bestuurster van een snorfiets belandde donderdag in het ziekenhuis na een aanrijding op de Groningerweg bij Zuidwolde. De uit Bedum afkomstige vrouw raakte op het fietspad tijdens het inhalen een fietser, kwam in onbalans en smakte tegen het wegdek. Ze is met knieletsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in.

Winschoten: automobilist onder invloed

Een 44-jarige automobilist uit Winschoten is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man werd donderdagmiddag op de Venne betrapt op het rijden onder invloed. Ademanalyse wees een promillage van bijna 1.9 uit. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Veendam: eerste resultaten actie gepimpte auto's

De eerste actie van de politie tegen 'gepimpte' auto's donderdagavond in Veendam leverde acht processen verbaal op. Van vier auto's werd het kenteken deel 1 ingevorderd omdat ze teveel lawaai maakten. Twee automobilisten werden bekeurd omdat ze hun autoruiten hadden beplakt met folie die te weinig licht doorlaat. Een automobilist met een lekke uitlaat werd eveneens bekeurd. Een kentekenplaat die door een trekhaak aan het zicht werd onttrokken, leverde ook een verbaal op. Regiopolitie Groningen maakte gisteren bekend dat ze hard gaat optreden tegen auto's die teveel lawaai produceren, met attributen zijn opgetuigd die de verkeersveiligheid in gevaar brengen en tegen agressief verkeersgedrag.

Hoogezand: opnieuw de fout in

Tegen een 21-jarige inwoner van De Groeve werd donderdag voor de tweede keer in enkele weken tijd proces verbaal opgemaakt. De man reed op de Erasmusweg in Hoogezand op een snorfiets. Toen de bestuurder werd gecontroleerd bleek dat 's mans rijbewijs enkele weken terug was ingevorderd omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. De snorfiets was niet verzekerd.