Ingezonden persbericht


Persbericht

MP3-relaties slaan op de klippen

~ Kensington raadt gebruikers van MP3-spelers aan hun relatie op te peppen ~

31 augustus, 2007 - Meer dan de helft van de gebruikers van MP3-spelers benut zijn apparaat niet volledig. Dit blijkt uit een recent Europees onderzoek van Kensington, de aanbieder van computeraccessoires.

Uit onderzoek blijkt dat 52 procent van de bezitters van MP3-spelers hun apparaat enkel gebruiken om er een beperkte hoeveelheid materiaal op op te slaan. Dit suggereert MP3-spelerapathie.

"Na de aanvankelijke vreugde van het hebben van een MP3-speler en het uploaden van hun favoriete muziek, blijkt uit het onderzoek dat gebruikers nauwelijks nieuwe liedjes, foto's of gegevens toevoegen terwijl het apparaat hier wel de mogelijkheden voor heeft", zegt Karen Hicks, product manager bij Kensington.

Het onderzoek wijst uit dat maar 25 procent van de MP3-spelergebruikers foto's op hun gadget opslaan. Velen maken dus geen optimaal gebruik van hun apparaat.

"Mensen verwaarlozen hun muziek en vergeten eveneens dat een MP3-speler niet alleen maar een muziekapparaat is. Het biedt zoveel meer mogelijkheden."

"Juist nu tijdens de zomervakantie willen we de MP3-speler gebruikers aansporen de mogelijkheden van hun waardevolle eigendommen ten volle te benutten. Door ze vol te zetten met liedjes, kiekjes en podcasts is het apparaat ideaal om de tijd te verdrijven tijdens het reizen of ermee te relaxen op het strand", aldus Hicks.

Ze besluit: "Kensington biedt een lijn accessoires die de mogelijkheden van MP3-spelers verder kunnen optimaliseren. Met speakers en FM-transmitters kunnen gebruikers hun muziek delen met vrienden en zo een persoonlijk item veranderen in een sociaal apparaat."

(261 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington
Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, variërend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: www.kensington.com.

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen Ilona de Bok van LEWIS: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com