Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 31-08-2007

Man aangehouden op bouwterrein

VIANEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 32-jarige man uit Vianen aangehouden op een bouwterrein aan de Hof van Batenstein op verdenking van diefstal. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat er mensen liepen op de bouwplaats die mogelijk met buizen sleepten. Agenten gingen er op af en zagen een man die kennelijk van hen schrok. Hij zei dat hij een stuk piepschuim zocht. Vanwege de verdachte omstandigheden werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau om te worden gehoord. Ook wordt onderzocht of de man mogelijk betrokken is bij een diefstal vanaf een bouwterrein in Nieuwegein eerder deze week.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 32-jarige man uit Nieuwegein is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 00.30 uur zagen agenten hem rijden over de Batauweg. Toen ze hem controleerden, bleek dat hij naar alcohol rook. Na de blaastest werd hij meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 395 ug/l. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Parkeercontrole

IJSSELSTEIN Bij een controle op de blauwe parkeerzone op de Schuttersgracht, Koningshof, Molenstraat en Utrechtsestraat heeft de politie donderdag in een uur tijd zeventien bekeuringen uitgeschreven. De controle vond plaats tussen 14.00 en 15.00 uur.

Auto over de kop in sloot

SCHALKWIJK Een automobilist uit Utrecht (leeftijd onbekend) is donderdagavond met zijn auto op de kop in een sloot beland. Het ongeval vond plaats omstreeks 20.00 uur op de Kanaaldijk Zuid in Schalkwijk. De politie arriveerde na de melding met drie eenheden. De bestuurder was inmiddels op eigen kracht uit de auto gekropen en lag in de berm. Hij gaf zelf aan dat hij mogelijk in slaap was gevallen achter het stuur. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het ziekenhuis.