Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 31-08-2007

Verkeerscontrole

MAARSSEN - Op de Straatweg en de Haarrijnweg heeft de politie donderdag een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd speciaal gelet op het kunnen tonen van de benodigde papieren en handelen in strijd met de geldende geslotenverklaring. Tussen 09.45 en 12.00 uur schreven de agenten tien bekeuringen uit, waarvan 7 voor het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs, 2 voor rijden zonder gordel en 1 voor het negeren van de geslotenverklaring.

Rijden onder invloed

MAARSSEN - Een 25-jarige automobiliste uit Tienhoven is donderdagavond betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 20.50 uur lieten agenten de vrouw blazen bij een alcoholcontrole op de Straatweg. Ze bleek te veel op te hebben en moest mee naar het bureau. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 420 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. Ook bleek ze nog een aantal boetes open te hebben staan.

Bromfietscontrole

ABCOUDE - Op de Amsterdamse Straatweg heeft de politie donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal zestien bekeuringen uitgeschreven: 4 voor het niet hebben van een kentekenbewijs, 3 voor een te hoge constructiesnelheid, 3 voor ondeugdelijke remmen, 2 voor het niet dragen van een helm en de rest voor diverse andere overtredingen.