Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Symposium: sportpsychologie in de praktijk

'Mentale vaardigheden in de sport'

Hoe gaan sporters om met blessures of wedstrijddruk? Over deze en andere vragen zal op 31 augustus gesproken worden tijdens het symposium 'mentale vaardigheden in de sport'. Dat dit thema momenteel 'hot' is, blijkt uit de vele aanmeldingen voor het symposium dat wordt georganiseerd door EXPres in samenwerking met Topsport Amsterdam en de vereniging voor sportpsychologie in Nederland (VSPN).

Het symposium dat de start van de nieuwe postacademische opleiding voor praktijksportpsycholoog markeert, biedt sporters, coaches en andere geĂŻnteresseerden een kennismaking met sportpsychologie in de praktijk. De organisatoren proberen op deze manier duidelijk te maken wat sportpsychologie voor de sporter en zijn prestaties kan betekenen.

In het eerste deel van het dagvullende programma spreken zowel sportpsychologen als sporters over hun ervaringen en geven zo een uniek kijkje in de keuken van de sportpsychologie.

Het tweede deel van het symposium bestaat uit het actief behandelen van verschillende belangrijke thema's en vraagstukken in de sportpsychologie. Dit zal gebeuren onder leiding van diverse praktijksportpsychologen. De bedoeling van deze workshops is het inzicht van de deelnemers in de mogelijkheden en toepassingen van de sportpsychologie te vergroten.