RTL Group

Vrijdag live UEFA SUPER CUP en Eredivisie bij RTL 7

AZ - Excelsior en AC Milan - Sevilla

Vrijdag 31 augustus wordt voor de voetballiefhebber een drukke avond: RTL 7 brengt zowel de Eredivisiewedstrijd tussen AZ en Excelsior als de strijd om de UEFA Super Cup tussen AC Milan en Sevilla FC live op het scherm. Later op de avond is er ook nog aandacht voor de talentrijke Jupiler League.

Slechts de beste clubs van Europa treffen elkaar voor de UEFA Super Cup: de winnaar van de Champions League en de winnaar van de UEFA Cup. Afgelopen seizoen troefde het AC Milan van Clarence Seedorf in het Olympisch Stadion in Athene het Liverpool van Dirk Kuyt af, waarmee de Italianen zich plaatsten voor de Super Cup in Monaco. De finale om de UEFA Cup was een Spaans onderonsje tussen Sevilla en Espanyol. Uiteindelijk ging Sevilla, dat momenteel Khalid Boulahrouz en ex-Ajacied Tom de Mul in de gelederen heeft, er na een strafschoppenserie met de winst vandoor.

AZ was afgelopen seizoen behoorlijk op stoom. Tot ver in het seizoen streden de om hun fraaie voetbal geroemde Alkmaarders mee op alle fronten: het landskampioenschap, de UEFA Cup en de KNVB-beker. Helaas voor de ploeg van trainer Louis van Gaal werd geen van de drie prijzen gewonnen, ookal zaten ze er soms wel heel dichtbij. In de kaasstad wisten ze sindsdien de talenten Ari en Pèlle in te lijven en wederom behoort AZ ondanks het verlies tegen Vitesse afgelopen zaterdag tot de titelkandidaten. Kan het lichtere Excelsior een vuist maken in het Alkmaarse DSB Stadion?

De twee wedstrijden overlappen elkaar vanaf 20.50 uur, zodat vanaf dat moment overgeschakeld wordt zodra er aan de andere kant spannende ontwikkelingen zijn. De samenvattingen van de in de Jupiler League gespeelde wedstrijden volgen om 22.45 uur. De presentatie van deze voetbalavond is in handen van Jan Joost van Gangelen.

Uitzending: RTL Voetbal, RTL 7, vrijdag 31 augustus, vanaf 19.50 uur.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.