Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligersspeld voor vrijwilliger Wijkbus IJsselmonde

Dagelijks Bestuurder Wouter Boonzaaijer reikte vrijdag 31 augustus de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uit aan de heer Eekhout van Wijkbus IJsselmonde.

De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie in het kantoor van de Wijkbus in Meerweide aan de Grote Hagen 98.

De heer Eekhout is vanaf het begin (1992) als vrijwilliger betrokken bij de Wijkbus IJsselmonde. Eerst was de wijkbus als voorziening aangehaakt bij het Ouderenwerk, later werd de wijkbus een zelfstandige vereniging. De heer Eekhout heeft dan ook door de jaren heen veel kennis opgebouwd rond het openbaar vervoer en de aanvullende functie van de wijkbus.

Zijn grote deskundigheid bleek uit het grote aantal gegevens dat hij naar voren wist te brengen. Hij heeft in de loop der jaren een groot netwerk rond zichzelf opgebouwd. Allerlei organisaties wisten hem te vinden en niet alleen binnen de deelgemeente IJsselmonde. Hij had zitting in de Federatie Wijkbussen Rotterdam en ouderenbonden. Hij werd gevraagd voor werkgroepen en allerlei activiteiten op het gebied van vervoer van ouderen. Zo was hij eens woordvoerder voor dit thema bij een speciale zitting van de raadsvergadering op het Stadhuis waarbij de ouderenbonden werden geraadpleegd over allerlei onderwerpen. Wethouders, portefeuillehouders, ambtenaren van de dienst Sozawe en van Vervoer op Maat kennen de heer Eekhout.

De heer Eekhout wordt morgen welverdiend in het zonnetje gezet door de wijkbusorganisatie en door de deelgemeente met de Vrijwilligersspeld IJsselmonde.