Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V.

Persbericht

Vopak: Voordracht tot benoeming van
de heer A. van Rossum als lid van de
Raad van Commissarissen

Rotterdam, 31 augustus 2007

Vopak maakt de voordracht bekend van drs. A. van Rossum als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Van Rossum voegt extra expertise toe aan de Raad gebaseerd op zijn meer dan 30 jaar ervaring in de bank- en verzekeringssector, als voorzitter van het uitvoerend comité (CEO) van Fortis van 2000 tot eind 2004 en daarvoor ondermeer als Senior Partner van McKinsey & Company.

Deze voordracht tot benoeming als lid van de Raad van Commissarissen zal op de agenda staan van een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zal worden gehouden op 27 september 2007 ten kantore van de vennootschap. De agenda van deze vergadering zal separaat worden gepubliceerd.

De heer Van Rossum is momenteel lid van de Board of Directors van Credit Suisse en tevens lid van de Raad van Commissarissen van Solvay en Rodamco Europe, alsmede Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Profiel

Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Voor meer informatie

Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer

Telefoon : 010 ­ 400 2777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com


---- --