Gemeente Hengelo

Guus Meeuwis hoofdact Concert op de Markt!

Op vrijdag 31 augustus treedt Guus Meeuwis op als hoofdact tijdens het jaarlijkse, gratis toegankelijke Concert op de Markt. In het voorprogramma staat Henk Westbroek. De avond wordt afgesloten met de Black Light Drive-In Show. Het Concert op de Markt wordt financieel ondersteund door de gemeente Hengelo en het Hengelose bedrijfsleven. De organisatie is in handen van Rabotheater Hengelo.

Over Guus Meeuwis

De carrière van Guus Meeuwis begint in 1995 onverwacht met die éne grote hit: Het Is Een Nacht (Levensecht) en resulteert tien jaar later in die andere grote hit: Geef Mij Je Angst waarvoor hij de Edison voor de Beste Single van 2005 krijgt. De populariteit van Meeuwis kent inmiddels geen grenzen: in juni van dit jaar stond hij nog 3 keer in een uitverkocht Philips Stadion in Eindhoven. Voor zijn verdienstelijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek krijgt Guus Meeuwis in 2006 bovendien de Gouden Harp uitgereikt.

Voorprogramma met Henk Westbroek & band

Wie kent hem niet? Henk Westbroek: presentator, politicus, maar voor alles uiteraard zanger. Westbroek richt in 1978 samen met Henk Temming de band Het Goede Doel op. Na de doorbraak met België in 1982, waarvan zelfs een Duits- en Engelstalige versie is verschenen, scoort de band hit na hit: Vriendschap, Hou van mij, Nooduitgang, Eenvoud, Ik dans dus ik besta... ze kwamen allemaal in de Top 40. En hoewel Henk Westbroek zich ook als solo-artiest zeer verdienstelijk heeft gemaakt, zullen op de Markt vooral de Goede Doel-hits te horen zijn.

Programma

20.00 - 21.30 uur: Henk Westbroek
22.00 - 23.30 uur: Guus Meeuwis
23.30 - 01.00 uur: Drive-In Show