Ingezonden persbericht


Persbericht


14 augustus 2007

Rapenburgconcert 2007: voorproefje van een nieuwe jas

Het grootschalige driedaagse cultuur- en muziekevenement het Rapenburgconcert zal op 31 augustus, 1 en 2 september in Leiden weer een gevarieerd programma aanbieden. Het publiek zal vanuit een boot of vanaf de kade kunnen genieten van Focus, Thijs van Otterloo, LaPat, een kinderprogramma met gospel, de film Walk the Line en nog veel meer. Vanaf 2008 zal het Rapenburgconcert in een nieuwe jas gepresenteerd worden aan het publiek. Dit jaar wordt daar alvast een voorschot op genomen.

Op vrijdag 31 augustus opent het Rapenburgconcert met het Neos Brass Ensemble, Thijs van Otterloo en een 9-mans band en het legendarische Focus met Thijs van Leer. Zaterdag 1 september leiden Rob Baars en Chris Koenen met toepasselijke muziek de film Walk the Line over het leven van Johnny Cash in. Op zaterdagmiddag is er Gospel for Kids en het Rapenburgconcert wordt afgesloten door de diva LaPat, die liederen zingt op teksten van Rilke.

Bovendien is er op zaterdag een intiem concert in het SLS-pand Rapenburg 31 door de Hot Club Gypsy Jazz Giants.

Een nieuwe koers
In 2008 zal het Rapenburgconcert een nieuwe weg inslaan. Het programma van 2007 geeft alvast een voorproefje. In de nieuwe formule staan sfeer, kwaliteit en vernieuwing op de eerste plaats. De programmering zal voortaan een vast stramien volgen: de vrijdag is bestemd voor het eigenlijke Rapenburgconcert, een luisterconcert met een klassiek karakter, de zaterdag voor een combinatie van film en muziek, terwijl de zondag - naast het kinderprogramma - theater en/of populaire muziek zal bieden. Bovendien zullen er meer aanvullende concertjes in en om het Rapenburg aangeboden worden in historische panden om zo het unieke karakter van het Rapenburgconcert te onderstrepen.

Meer informatie en het programma is te vinden op www.rapenburgconcert.com. Filmpjes waarin wordt teruggeblikt op de hoogtepunten van vijf jaar Rapenburgconcert zijn te vinden op Youtube.com.

Voor de pers:
Informatie: Neem voor meer informatie of fotomateriaal contact op met Willem Kiewiet de Jonge (071-3010401) of Frank van Leeuwen (071-5236805).

---- --