Gemeente Bussum

Bussum Cultureel

Op 31 augustus en 1 september aanstaande staat Bussum weer in het teken van Bussum Cultureel.

De opening van het culturele seizoen zal net als vorig jaar plaatsvinden op het terrein van Fort Werk IV aan de Dr. A. Kuijperlaan in Bussum, naast Spant!. Op zaterdag is het Wilhelminaplantsoen letterlijk en figuurlijk het toneel van de activiteiten.

Lustrum

Het is alweer de vijfde keer, dat Bussum Cultureel wordt georganiseerd. Stond het de eerste keer in het teken van het vertrek van voormalig burgemeester Holthuizen, tegenwoordig is Bussum Cultureel niet meer weg te denken als evenement waar veel Bussumse culturele instellingen en verenigingen hun doen en laten presenteren. Daarbinnen hebben het Jeugdpodium, stichting Wild-live en het Filmhuis een prominente rol.

Vrijdagavond

De organisatie is druk bezig met het maken van een mooi en aantrekkelijk programma, zeker nu het gaat om een lustrumeditie. Voor de vrijdagavond zijn er contacten gelegd met Ernst Daniël Smid, de bekende bariton. Zo als het er nu uitziet zal hij werken ten gehore brengen uit eerdere shows. Ook geeft het Jeugdpodium acte de presens met een aantal optredens. Daaromheen de nodige muzikale omlijsting, alles onder het genot van een hapje en een drankje. Kortom: een avond lang genieten van cultuur in een tot de verbeelding sprekende omgeving: Fort Werk IV.

Zaterdag

Zaterdag 1 september staat als van ouds in het teken van de culturele instellingen en verenigingen. Zij presenteren hun nieuwe seizoensactiviteiten. Stichting Wild-live organiseert wederom het Wild-live festival, waarin ook weer de schoolbands aan bod komen, vooraf gegaan door een spetterend optreden van jazzmusici van de Jazzclub Langs de Lijn. Artes richt een grote kunstbeurs in, waar meer dan 50 kunstenaars aan mee doen. De dag wordt traditioneel afgesloten met de openluchtfilm en natuurlijk zijn er weer internationale culinaire hapjes en drankjes te verkrijgen.

Vanaf twee weken vóór Bussum Cultureel is het programmaboekje weer beschikbaar bij het gemeentehuis en de bibliotheek en natuurlijk bij alle deelnemers.