Gartner noemt Netviewer als visionair in het "Magic Quadrant" voor ...

30/08/2007 12:06


Netviewer GmbH


Gartner noemt Netviewer als visionair in het "Magic Quadrant" voor Web-Conferencing 2007

Amsterdam, 30 augustus 2007 - Het IT-marktonderzoeksbureau Gartner Inc. heeft Netviewer GmbH uit Karlsruhe binnen het "Magic Quadrant" voor Web-Conferencing 2007 als "Visionair" ingeschaald .
Gartner rekent daarmee Netviewer tot de belangrijke spelers in het marktsegment Web-Conferencing.
"Wij zijn zeer verheugd met onze beoordeling als "Visionair". Daarmee bevestigen de Gartner-analisten ons dat we in een positie zijn onze visies in succesvolle oplossingen om te vormen.
Voor onze klanten garandeert dat bovendien een hoge kwaliteit en een veilige investering ", zegt Dr. Andreas Schweinbenz, oprichter en directeur van Netviewer. "De volgende plannen, die wij in daden omzetten betreffen nog meer online diensten, die de vele voordelen van Web-Conferencing in de dagelijkse routine integreren. Parallel daaraan staat onze ontwikkeling ook in de toekomst in het teken van de internationalisering."
Het meest recente Gartner Report bevestigt, dat Web-Conferencing zich ontwikkeld tot een algemeen beschikbaar hulpmiddel, dat voor 2010 in 75 procent van alle ondernemingen wereldwijd als een net zo gangbaar communicatiemiddel als e-mail gevestigd zal hebben. Daarnaast heeft Gartner geconstateerd, dat de aanbieders van Web-Conferencing-oplossing hun functionaliteit uitbreiden.

Magic Quadrant voor Web Conferencing, 2007, door Jeffrey Mann.

Over het Magic Quadrant
Het begrip "Magic Quadrant" is een in 2007 door Gartner Inc. wettelijk beschermde naam en wordt gebruikt met toestemming van de eigenaar. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt, op een bepaald moment en voor een bepaalde duur. Deze geeft aan de hand van marktspecifieke criteria gedane inschattingen van het marktonderzoeksbureau weer, hoe een bepaalde aanbieder in de betreffende sector is gepositioneerd. Gartner ondersteunt daarbij niet een in het Magic Quadrant gebruikte aanbieder, een product of een dienst, en ook geeft de firma technologiegebruikers niet het advies zich bij de selectie van een aanbieder zich te beperken tot de "Leaders"-Quadranten. Het Magic Quadrant is uitsluitend bedoeld als onderzoeksinstrument en niet als handleiding voor de praktijk. Gartner sluit m.b.t. dit onderzoek elke aansprakelijkheid, inclusief de handelsgeschiktheid of doelgeschiktheid van de vermelde merken uit.

Over Netviewer:
Netviewer GmbH is de leidende producent en aanbieder van Web-Collaboration-oplossingen in Europa. Opgericht in 2001 in Karlsruhe, heeft de onderneming momenteel meer dan 230 medewerkers op zeven locaties wereldwijd in dienst. Met Netviewer-software kunnen internetgebruikers live op elkaars beeldscherm kijken, om teksten, berekeningen, grafieken en andere documenten gezamenlijk te bewerken. Door de visuele real-time communicatie via het internet kunnen reistijd en kosten aanzienlijk worden beperkt en kan de productiviteit worden verhoogd.
Van deze voordelen maken meer dan 10 000 concerns en middelgrote ondermeningen in meer dan 43 landen gebruik, waaronder namen zoals DLA ICT, Mobipro, NEC Philips, Bayer, BMW, Ernst & Young, SAP en Siemens. De onderneming, met het hoofdkantoor in Karlsruhe is vertegenwoordigd met dochterondernemingen in Parijs, Londen, Zürich, Amsterdam, Wenen en New York.

http://www.netviewer-benelux.com