Politie Haaglanden

Persberichten 30 augustus

Haaglanden, 30-08-2007

Drugs in beslag genomen
Den Haag - Een 32-jarige Hagenaar werd woensdag 29 augustus op het Bernhardviaduct omstreeks 11.45 uur aangehouden wegens bezit van narcotica. Tijden een verkeerscontrole troffen agenten drie methadon pillenstrips en een doosje met XTC-pillen aan op de passagierstoel.

Graffity-artiest op heterdaad betrapt
Den Haag - Een 17-jarige Hagenaar is in de vroege uurtjes van donderdag 30 augustus op de Boekhorststraat aangehouden terwijl hij een parkeerautomaat aan het bekladden was. Hij bleek ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Met twee processen-verbaal op zak kon hij weer naar huis.

Dief opoefiets in de kraag gevat
Den Haag - Na een melding op 29 augustus dat er vanuit de Gortstraat een fiets werd weggenomen door drie jongens, hielden toegesnelde politieagenten omstreeks 22.00 uur een 17-jarige verdachte uit Den Haag aan. Hij wilde net wegfietsen op de gestolen fiets. De fiets wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Autokraker loopt tegen de lamp
Den Haag - Dankzij het signalement van een autokraker dat twee alerte getuigen op 29 augustus om 21.00 uur konden geven van een autokraker, konden politieagenten de verdachte uit Den Haag snel aanhouden. Hij had ingebroken in een parkeergarage aan het Spuiplein.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt
Den Haag - De politie hield op woensdag 29 augustus tussen 18.00 en 23.00 uur een snelheidscontrole op de Bernoordenhoutseweg. In totaal controleerde de lasergun 250 passanten. Negen bestuurders hielden zich niet aan de maximale snelheid van 50 km/u. Eén van deze bestuurders, een 36-jarige Hagenaar, reed maar liefst 101 km/u. Dit is meer dan 50 km/u te hard waardoor de man zijn rijbewijs in moest leveren.

Scooterrijder geschept
s-Gravenzande - Bij een aanrijding met een 58-jarige automobiliste uit Wassenaar raakte een 45-jarige scooterrijder uit s-Gravenzande gewond. Het slachtoffer stond woensdag 28 augustus te wachten op het kruispunt Gasthuislaan met de Vreeburghlaan. Hij zag de automobiliste aankomen vanaf de Vreeburglaan in de richting van het Vaartplein. Hij dacht dat zij rechtsaf zou slaan de Gasthuislaan op. De scooterrijder besloot alvast over te steken en werd toen aangereden door de automobiliste die dus niet afsloeg, maar rechtdoor reed. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis.

Dronken man heeft knipperlichten aan
Wateringen - Een politieagent in zijn vrije tijd zag woensdag 29 augustus rond 23.15 uur een 79-jarige man uit Rijswijk met zijn knipperlichten aan, over de Wippolderlaan rijden. Gezien het rijgedrag besloot de agent hem staande te houden. Ter plaatste geroepen politieagenten lieten de 79-jarige blazen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Aan het politiebureau blies hij 480 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Dronken man meldt aanrijding
Delft - De beveiliging van een groothandel aan de Schieweg droeg donderdag 29 augustus rond 12.00 uur een 60-jarige man uit Delft over aan de politie. De man had zich zelf gemeld bij de beveiliging. Hij verklaarde dat hij tegen twee andere geparkeerde autos was gereden. De politie rook een sterke alcohollucht bij de verdachte. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol op had en aan het politiebureau blies hij 1040 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de locatie kon de politie geen andere autos ontdekken met schade. Zoals het er nu uitziet had alleen de verdachte schade aan zijn eigen voertuig.

Vernielers opgepakt
Leidschendam - Een getuige meldde in de nacht van woensdag op donderdag 30 augustus rond 00.30 uur dat hij een groepje jeugd vernielingen zag plegen op de Leidsekade. Zij hadden bij de sluisjes een fiets vernield. Aan de hand van een goed opgegeven signalement kon de politie het groepje, waaronder twee 18-jarige mannen en twee 15 jarige meisjes op de Oostvlietweg aanhouden. Uit onderzoek bleek al snel dat de meisjes niets met de vernieling te maken hadden. Zij konden na verhoor naar huis. De twee mannen moesten nog even blijven en de politie onderzoekt hun betrokkenheid.

Bromfietser gewond door aanrijding
Den Haag - Een 16-jarige Haagse bromfietser raakte op woensdag 29 augustus om 20.50 uur gewond door een aanrijding. Het slachtoffer reed op de Laan van Poot. Naast hem reed een vriendje, ook een 16-jarige Hagenaar, op een snorfiets. Op de kruising met Oude Buizerdlaan wilde de snorfietser linksaf slaan. Het slachtoffer had dit alleen niet goed begrepen waardoor een aanrijding ontstond. De ambulance vervoerde het slachtoffer met beenletsel naar het ziekenhuis. De snorfietser en een 13-jarige Hagenaar die achterop zat, kwamen met de schrik vrij.

Heling fiets
Den Haag - Surveillerende agenten zagen op woensdag 29 augustus rond 16.00 uur op de Volendamlaan een man rijden op een fiets waarvan het slot vermoedelijk verwijderd was. De verdachte, een 23-jarige Hagenaar, werd staande gehouden en bekende later de heling. De fiets stond gesignaleerd als gestolen en zal aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven worden. De verdachte kreeg een transactie aangeboden van 340,- euro.

Harddrugs in auto aangetroffen
Den Haag - Wegens verdacht gedrag bij een auto op de Wolweversgaarde kreeg een agent op woensdag 29 augustus rond 17.00 uur het vermoeden dat er in drugs gehandeld werd. Bij het doorzoeken van de auto kwam de politie diverse zakjes met poeder tegen en het bleek onder andere te gaan om cocaïne. Drie Haagse verdachten, in de leeftijd van 22, 20 en 56 jaar, zijn aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Zonder helm, zonder motor
Wassenaar Politieagenten zagen 29 augustus om 22.10 uur op de Burmanlaan een motorrijder zonder helm rijden. De 38-jarige man uit Wassenaar bleek alcohol te hebben gedronken, hij blies 335 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Wassenaarder kreeg een proces-verbaal, een bekeuring en een tijdelijk rijverbod van 2 uur. De man kon lopend naar huis.

Even keren, daarna vast
Pijnacker Tijdens een snelheidscontrole 29 augustus rond 14.30 uur op de Katwijkerlaan keerde een automobilist plotseling zijn auto en veroorzaakte bijna een aanrijding. Agenten konden de automobilist achterhalen en al gauw bleek dat de 39-jarige man uit Pijnacker geen rijbewijs had. Ook bleek hij nog een celstraf van 113 dagen uit moet zitten en een aantal boetes open te hebben staan.

Inbraak in auto, dief aangehouden
Zoetermeer Een oplettende getuige zag 29 augustus dat op de Eerste Stationsstraat een man in een auto inbrak. Toen agenten bij de auto kwamen zagen zij dat er een man in lag te slapen. De 35-jarige man uit Zoetermeer bleek inbraakgereedschap bij zich te hebben en spullen die bij een eerdere inbraak in een auto waren buitgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

Dief rekent niet op hond
Zoetermeer Een 21-jarige medewerker van een beveiliging bedrijf stond 29 augustus rond 23.30 uur met zijn auto op de parkeerplaats van NS de Leyens aan de Broekwegzijde toen door een jongeman plotseling het bijrijders portier van de auto open trok. De jongeman bukte en zocht kennelijk naar een buit. Waar hij niet op rekende was dat de beveiliging medewerker uit Amsterdam zijn diensthond bij zich had. Deze bedacht zich geen moment en beet de jongeman in zijn arm. De beveiligingmedewerker kon zijn hond los commanderen waarop de jongeman er als een haas vandoor ging.