Ingezonden persbericht

Frontman dEUS tijdens Cultura Nova als dj in de NIEUWE NOR

Cultura Nova 2007 met o.a. ilotopie, Vis à Vis, Compagnie Malabar en Scapino Ballet Rotterdam

Cultura Nova presenteert samen met de NIEUWE NOR een DJ-set van Tom Barman. Tom Barman vergaarde bekendheid als frontman van de bekende Belgische rockband dEUS, als regisseur van de film 'Anyway the Wind Blows' en timmert momenteel dus ook als DJ aan de weg in de electro-richting. Een virtuoos aan het werk! Het optreden vindt plaats op donderdag 30 augustus om 23.00 uur. Het voorprogramma wordt verzorgd door Sidi El Karchi. Entree: ¤ 10,00. Locatie: NIEUWE NOR.

Over Tom Barman
Barman studeerde aan de filmschool RITS in Brussel maar maakte zijn studies niet af omwille van zijn andere passie: muziek. Hij verkoos een muziekcarrière met zijn rockgroep dEUS opgericht in 1989. dEUS kwam in 1992 in de finale van Humo's Rock Rally en werd daarna een bekende band in binnen -en buitenland. Barman houdt zich op muzikaal gebied naast dEUS ook bezig met akoestische concerten, dj-sets met Magnus, dance-projecten e.d. Met Magnus nam Barman in 2003 een plaat op die in 2004 in de winkelrekken lag: 'The Body Gave You Everything'. Enkele nummers van deze plaat gebruikte Barman ook in 'Any Way the Wind Blows'. Van de concerten van Tom Barman met Van Nueten verscheen in 2003 een live-registratie, bestaande uit een cd met tien tracks en een SACD met nog eens zes tracks. De set bevat zowel dEUS-nummers alsook covers van artiesten als Nick Drake en David Bowie, ingespeeld door Tom Barman op zang en gitaar en Van Nueten op piano.

Cultura Nova 2007
Van vrijdag 24 augustus t/m zondag 2 september 2007 vindt voor de zeventiende keer het jaarlijks terugkerende zomerfestival Cultura Nova plaats. In tien dagen laat Cultura Nova het publiek kennismaken met onconventionele vormen van theater, dans, muziek, film en beeldende kunst.
Kunstenaars en gezelschappen uit 14 verschillende landen zullen u op 20 verschillende locaties en podia in de Parkstad trachten te verwonderen en beroeren met theater, dans, beeldende kunst, film en muziek. De verschillende activiteiten vinden voor een groot gedeelte op bijzondere locaties in de verschillende Parkstad-gemeenten en in de stad Heerlen plaats. Het festival wordt op bijzondere wijze geopend met 'Water Fools (Fous de Bassin)' van het Franse gezelschap ilotopie (Nederlandse première). Zij toveren het publiek vanaf het water van de zandgroeve Vrieheide fantastische, poëtische droombeelden voor.

Website
Het programma van Cultura Nova 2007 is te vinden op www.culturanova.nl. De website bevat o.a. informatie over het programma, kaartverkoop, de organisatie, sponsoren en subsidiënten. De website wordt tot aan het festival continu aangevuld. Mensen die op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, kunnen zich op de website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kaartverkoop en informatie
Kaarten zijn te bestellen via www.nieuwenor.nl, www.culturanova.nl, www.parkstadlimburgtheaters.nl of via de kassa van Parkstad Limburg Theaters, 045-5716607.
Het volledige programma is ook terug te vinden in de festivalbrochure. Mensen die een brochure thuisgestuurd willen krijgen kunnen deze aanvragen via info@culturanova.nl.

www.culturanova.nl

---



Ingezonden persbericht