Digitale diëtist; afvallen vanuit je luie stoel


Toegankelijke diëtist als lifestylecoach

UITGEEST, 20070830 -- Om een diëtist te bezoeken hoef je de deur niet meer uit. Want afslanken onder begeleiding van een diëtist, dat kan voortaan online via de website Dieetonline.nu. http://www.dieetonline.nu richt zich op de grote groep mensen met licht overgewicht, die normaal gesproken de gang naar de diëtist (nog) niet zullen maken. Zij kunnen -zonder doorverwijzing van een arts- gedurende tien weken een online afslankprogramma volgen. Bewustwording van het eigen eetgedrag is het uitgangspunt van dit programma.   Afvallen vanuit je luie stoel dus? Niet helemaal, want een digitale diëtist als lifestylecoach zet uiteraard ook aan tot meer bewegen!

Lijnen maakt dik!
Afvallen lukt met vrijwel ieder dieet. Of het nu ` Sonja', sherry- of een brooddieet is, gewicht verliezen is relatief eenvoudig. Helaas is het gewichtsverlies voor het overgrote deel van de lijners niet blijvend. Als je na een periode van lijnen weer als vanouds gaat eten komen de kilo's snel terug, en vaak `met rente'; het bekende jojo-effect. Strenge diëten leiden tot overgewicht!

Veranderen van eetgedrag
Om de kilo's er af te houden is het noodzakelijk je eet- en leefpatroon blijvend aan te passen. De diëtisten van Dieetonline.nu besteden veel aandacht aan de achterliggende beweegredenen van eetgedrag. Een emotie-eter is niet gebaat bij uitsluitend voedingsadvies. Soms is wát je eet, minder belangrijk dan wanneer en waarom. Inzicht is de eerste stap naar gedragsverandering. Dat klinkt misschien niet hip en trendy, maar het is wel de enige effectieve manier als je niet als jojo door het leven wilt gaan.

Het tienweekse Dieetonline.nu programma kost ¤75 en omvat:
* Een persoonlijke analyse van het huidige voedingspatroon (en advies ter verbetering ervan)
* Een persoonlijk Voorbeeld Dagmenu als basis
* Een analyse van het eetgedrag
* Wekelijks recepten, beweegtips en tips voor verandering van eetgedrag
* Wekelijks emailcontact en de mogelijkheid om te chatten met een diëtist

Het doel van het programma is langzaam afvallen. Deze verantwoorde manier van afvallen is goed vol te houden. Want daar gaat om: je fit voelen en lekker in je vel zitten. Geen streng dieet of snelle kuur, maar een toekomst met een andere manier van eten!

Dieetonline.nu maakt onderdeel uit van Nutri-Sana bedrijfsvoedingsprogramma's. Het programma kan ook worden ingezet door bedrijven ter preventie van overgewicht.