KLM

07/0045

ATP KIEST KLM EN CHINA SOUTHERN VOOR VERVOER BEIJING 2008

AMSTELVEEN, 30 augustus 2007 -KLM, partnermaatschappij China Southern Airlines en reisorganisatie ATP hebben gisteren een overeenkomst gesloten voor het vervoer van de Nederlandse delegatie naar en vanuit de Olympische Spelen. In augustus 2008 vindt dit evenement plaats in de Chinese hoofdstad Beijing. ATP is de officiële reis- en ticketagent van het NOC*NSF.

Honderden sporters, coaches, begeleiders, sponsoren en andere betrokkenen zullen gebruik maken van een groot aantal vluchten van KLM en China Southern naar verschillende locaties. De Spelen zelf worden op vrijdag 8 augustus 2008 geopend en de sluitingsceremonie vindt plaats op zondag 24 augustus. Aansluitend zal de KLM in samenwerking met China Southern de terugvlucht naar Schiphol verzorgen.

Hiermee zetten betrokken partijen een traditie voort. In Sydney, Salt Lake City en Athene verzorgden KLM en ATP in nauwe samenwerking de heen- en terugvluchten naar en van de Spelen. Partijen zijn tevreden dat dit jaar KLM's Chinese partner China Southern zich hierbij heeft aangesloten om dit belangrijke vervoer mede mogelijk te maken.

"KLM is trots dat ATP dit prestigieuze vervoer weer aan ons gunt", zei directeur Bram Gräber van KLM Nederland direct na de ondertekening van de overeenkomst met ATP. "Hiermee blijft KLM als Nederlandse luchtvaartmaatschappij een belangrijke rol vervullen bij vervoersprojecten van nationale betekenis."

"Vanuit onze ervaringen uit het verleden, hebben we er alle vertrouwen in dat KLM ons weer de maatservice en logistieke ondersteuning gaat bieden, die we voor zo'n mega-operatie nodig hebben", aldus directeur John Jansen van ATP, Official Supplier van NOC*NSF. "Ook voor onze klanten is het een geruststellende gedachte dat de tandem ATP/KLM de kennis, ervaring en ambitie in huis heeft om het vervoer naar en van de Olympische Spelen vlekkeloos te laten verlopen."

"Wij zijn tevreden met deze samenwerking tussen China Southern, KLM en agent ATP", aldus Ren Yongdong, de general manager van China Southern Airlines in Europa. "Wij zijn trots om de Nederlandse sporters en bezoekers in 2008 in China te mogen verwelkomen."