SGP


30 - 08 - 07 | Schriftelijke vragen van het lid Van der Vlies (SGP) over eiceldonatie door twee donoren

Schriftelijke vragen van het lid Van der Vlies (SGP) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over eiceldonatie door twee donoren
29 augustus 2007


1 Hebt u kennis genomen van het bericht dat een vrouw van 50 zwanger is geworden van twee donoren uit de Verenigde Staten? Wat is uw oordeel over een dergelijke situatie?


2 In hoeverre is het in Nederland toegestaan om zwanger te zijn van twee donoren? Welke beperkingen gelden hiervoor?


3 Vindt u dat de Nederlandse wet voldoende waarborgen biedt tegen donatie van ei- en zaadcellen door anonieme donoren uit het buitenland?


4 Zijn er mogelijkheden om elke vorm van anonimiteit bij donatie van dergelijke cellen te voorkomen, ook als er sprake is van buitenlandse donatie?


5 In hoeverre is de maximale leeftijdsgrens van 45 jaar voor het ontvangen van een eicel in Nederland een vaste grens? Is er alleen sprake van een richtlijn die bij nieuwe medische inzichten aan de kant gezet kan worden of is deze grens ook verankerd in bijvoorbeeld een ministeriële regeling?


6 Bent u voornemens om in het belang van het kind maatregelen te nemen indien er besloten zou worden dat donatie ook mogelijk moet zijn boven de leeftijd van 45 jaar?

Schriftelijke vragen van het lid Van der Vlies (SGP) over eiceldonatie door twee donoren