Gemeente Bussum

H.K.H. prinses Máxima opent expositie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima opent woensdagochtend 5 september 2007 in Spant! te Bussum de expositie Ik en de Ander, de Ander en Ik, van stichting De Open Ankh.

Deze verkoopexpositie, die tot 23 december 2007 te zien is, toont het onbegrensde talent van mensen met een beperking. De kwaliteit ervan laat zien dat beperkingen niet beperkend hoeven te zijn. Uit 180 inzendingen, speciaal rond het thema Ik en de Ander, de Ander en Ik gemaakt, stelde een vakkundige jury de expositie samen. Prinses Máxima verricht de openingshandeling en spreekt vervolgens met een aantal kunstenaars over hun werk.

De opening is tevens het startpunt van een digitale kunstuitleen.

Binnen het werkverband De Open Ankh is veel aandacht voor diverse vormen van kunst. Het beoefenen van kunst biedt ontplooiingskansen en ruimte voor persoonlijke creativiteit en expressie. Bij veel cliënten blijkt een kunstzinnig en creatief talent schuil te gaan. De ontwikkeling van talenten levert niet alleen kunstwerken op, maar stimuleert ook het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en de maatschappelijke integratie van de kunstenaar.

Stichting De Open Ankh vervult een faciliterende, ondersteunende en voorwaardenscheppende functie voor de bij het werkverband aangesloten zorgorganisaties. Dit zijn dertien zelfstandige organisaties, werkzaam op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg en huisvestingsadvies voor de gezondheidszorg. Zij werken samen vanuit het gemeenschappelijke devies: Zorg voor anderen zoals je voor jezelf zou wensen. Zie www.openankh.nl

De deelnemende kunstenaars zijn verbonden aan ateliers van bij De Open Ankh aangesloten zorgorganisaties. De organisatie viert met deze expositie haar 80-jarige inzet voor kwetsbare mensen.