Provincie Zuid-Holland

Jan Heijkoop burgemeester Oostflakkee

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, benoemt met ingang van 1 september de heer Jan Heijkoop tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oostflakkee. Heijkoop (1953, CDA) neemt de functie over van burgemeester A.J.C. van Pelt die per 1 september met leeftijdsontslag gaat.

De commissaris heeft de fractievoorzitters zes kandidaten voorgedragen op grond van een door hen opgestelde profielschets. De fractievoorzitters hebben hun keuze laten vallen op de heer Heijkoop.

De heer Heijkoop was van 1982-2001 lid van Provinciale Staten en van 1995-1999 lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Van 2000-2002 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Cromstrijen. Sinds 2003 is hij voorzitter van het bestuur van LTO Noord, een belangenorganisatie voor agrarische ondernemers.

Op 2 juli zijn de definitieve rapporten van de bestuurskrachtonderzoeken voor de gemeente Oostflakkee en het eiland Goeree-Overflakkee gepubliceerd. Uit het onderzoek voor Oostflakkee blijkt dat de gemeente zich ontwikkelt van beheer- naar ontwikkelgemeente. Ook komt naar voren dat de samenwerking tussen de gemeenten op het eiland meer aandacht vereist. Dit vraagt om een nieuwe, brede oriëntatie op de toekomst door alle vier gemeenten.

De komende maanden zullen de betrokken gemeenteraden en de provincie Zuid-Holland zich uitspreken over de gewenste richting en het doel van deze samenwerking. Gelet op deze ontwikkeling heeft de commissaris besloten, in goed overleg met de fractievoorzitters uit de raad van Oostflakkee, een ervaren burgemeester te benoemen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22