Dexia Bank


Bepaalde aandeelhouders van Dexia sluiten een overeenkomst om van de overgangsbepalingen van de nieuwe Belgische wet inzake openbare overnamebiedingen te genieten

30/08/2007

Een aantal aandeelhouders van Dexia (Arcofin, Gemeentelijke Holding, CDC, Ethias en CNP Assurances) brachten Dexia op de hoogte van het feit dat zij een overeenkomst hebben gesloten.

Deze overeenkomst kadert in de context van de nieuwe Belgische reglementering inzake openbare overnamebiedingen, die op 1 september 2007 in werking treedt en die uitgevaardigd werd ter uitvoering van de Europese richtlijn 2004/25 van 21 april 2004 betreffende de openbare overnamebiedingen. Deze nieuwe regels verplichten elke persoon die, alleen of samen met anderen, ten gevolge van een verwerving van effecten meer dan 30% van de stemrechtverlenende effecten van een Belgische genoteerde vennootschap houdt, een verplicht openbaar overnamebod uit te brengen op alle stemrechtverlenende effecten van de vennootschap. De reglementering voorziet echter in een overgangsregime voor situaties die reeds bestonden vóór haar inwerkingtreding, en stelt de personen die, alleen of samen met anderen, reeds een participatie van meer dan 30% bezitten, vrij van de verplichting om een bod uit te brengen, op voorwaarde dat deze personen dit bij de CBFA melden en dit meedelen aan de vennootschap.

De hierboven vermelde aandeelhouders, waarvan de som van de respectievelijke deelnemingen vandaag de drempel van 30% van de aandelen van Dexia overschrijdt, hebben Dexia laten weten dat ze van plan zijn om gebruik te maken van deze vrijstelling om in de mogelijkheid te blijven onderling te overleggen bij bepaalde gelegenheden. Het gesloten akkoord formaliseert deze huidige praktijk en laat aan elke aandeelhouder de mogelijkheid om vrij te beslissen in zijn besluitvorming aangaande de vennootschap.
Het akkoord raakt dus niet aan de principes en bestuursstructuren die van toepassing zijn bij Dexia, met inbegrip van de rol en werking van de algemene vergadering en de raad van bestuur. Deze laatste behoudt zijn volledige autonomie om de strategie en het algemene beleid van de Dexia-groep te bepalen.