Gemeente Meppel



Meppel in beweging! Sportkennismakingscursussen van start. (30-8-2007)

De gemeente Meppel heeft ook dit jaar in samenwerking met verschillende sportaanbieders een aantrekkelijk sportkennismakingsprogramma samengesteld. Van korfbal tot schaken en van oriëntatielopen tot scouting. Een gevarieerd aanbod voor alle leerlingen van het basis- en speciaal onderwijs. In het boekje staan 40 verschillende sportcursussen beschreven die zowel in Meppel als Nijeveen plaatsvinden. Gedurende zes weken kunnen kinderen kennis maken met een tak van sport van hun keuze.

Kinderen stimuleren om in beweging te komen
Wethouder Egbert van Dijk geeft aan dat de gemeente door middel van deze cursussen zoveel mogelijk kinderen wil stimuleren om in beweging te komen. âDit programma biedt kinderen een mooie gelegenheid om in beweging te komen en kennis te maken met de sport van hun keuze. Vooral voor kinderen die nog niet aan sport deelnemen is dit dé gelegenheid om eens kennis te maken. Ook leden van sportverenigingen die eens een andere sport willen proberen kunnen meedoen. Daarnaast ben ik erg blij dat we dit jaar ook cursussen hebben voor leerlingen met een lichamelijke of verstandelijke beperkingâ.

Meer dan kennismaking alleen
Ook staan in het boekje de zogenoemde âopen sportactiviteitenâ die verenigingen organiseren. Dit zijn âclinicâs, open/dagen/toernooien waar iedereen aan kan deelnemen. Met dit gevarieerde sportaanbod hoopt de gemeente dat veel kinderen in beweging komen. De organiserende sportvereniging of sportschool zorgt voor het inhoudelijke programma. Het is voor de jeugd een leuke manier om te kijken of de sport bij hun past. Voor verenigingen en sportscholen is het een uitdaging om de sport zo te presenteren dat de kinderen enthousiast worden. Het cursusaanbod voorziet in een behoefte. Vorig jaar hebben zoân 500 leerlingen deelgenomen aan de cursussen.

Start cursussen in week 39/40
Alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 hebben inmiddels via school een programmaboekje ontvangen. De eerste cursussen gaan in week 39/40 van start. Leerlingen, die met deze ronde mee willen doen moeten zich vóór woensdag 5 september aanstaande aanmelden. Dit kunnen ze doen door het inschrijfformulier op school in te leveren. Leerlingen kunnen zich ook via deze site aanmelden.

Informatie
Informatie over het programma en het aanmeldingsformulier is te vinden op deze website onderdeel schoolsport rubriek vrije tijd en evenementen/sportmogelijkheden.