Politie Groningen

Donderdag 30 augustus 2007

Provincie Groningen, 30-08-2007

Groningen: hennepactiedag

De politie heeft woensdag in het kader van het hennepconvenant een actiedag gehouden. Daarbij zijn meerdere woningen bezocht, waarvan het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij zou zitten. Aan de Fossemaheerd in Groningen werd een kwekerij met 530 planten aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De 25-jarige bewoner is aangehouden. Aan de Doornbosheerd werd ruim 300 gram gedroogde hennep aangetroffen. Ook dit is in beslag genomen. De 46-jarige bewoner is verhoord en krijgt proces-verbaal.

Ook het energiebedrijf en de milieudienst waren bij de controle aanwezig. De gezamenlijke controles vloeien voort uit een convenant dat de politie eind 2006 heeft afgesloten met diverse ketenpartners. Doel van dit convenant is een betere informatie-uitwisseling, waardoor gevaar en overlast van thuiskweek wordt bestreden.

Groningen: zonder rijbewijs in gestolen auto

De politie heeft woensdag een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed zonder gordel over de Bedumerweg. Een agent hield de man staande. Bij controle bleek de auto waarin hij reed van diefstal afkomstig te zijn. Bovendien was de Stadjer niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: agressieve winkeldief

Een onbekend gebleven man heeft zich woensdag in een winkel aan de Eikenlaan agressief gedragen. Winkelpersoneel hield de man na de kassa aan, omdat het vermoeden bestond dat de man goederen had gestolen. De man reageert hierop zeer heftig en begint met een aantal goederen te gooien in de richting van de medewerkers. De man had een kinderwagen met een kind bij zich. Op een gegeven moment pakt hij het kind en weet te ontkomen. De goederen en de kinderwagen laat hij achter. In de kinderwagen werden inderdaad goederen aangetroffen, die niet waren betaald. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: winkeldievegges aangehouden

De politie heeft woensdag aan de Westerhaven in Groningen twee winkeldievegges aangehouden. Een 19-jarige vrouw uit Winsum en een 17-jarig meisje uit de gemeente Aa en Hunze waren door winkelpersoneel betrapt. Op het politiebureau bleken de dames gestolen goederen uit verschillende winkels bij zich te hebben. De dames mochten na verhoor het bureau verlaten. Het meisje is overgedragen aan haar ouders.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 83-jarige fietser uit Groningen is woensdag gewond geraakt bij een aanrijding. De man wilde vermoedelijk vanuit de Kometenstraat de Zonnelaan oversteken. Een 19-jarige automobilist uit Groningen die op de Zonnelaan reed, kon de man niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Groningen: vechtpartij Peperstraat

De politie heeft woensdagnacht na een vechtpartij in de Peperstraat twee Stadjers, 19 en 20 jaar, aangehouden. Het tweetal was betrokken geweest bij een vechtpartij. Hierbij raakt twee andere mannen uit Groningen, 25 en 34 jaar, gewond in het gezicht. Ook de aangehouden Stadjers hadden verwondingen. Zij zijn ingesloten. De aanleiding voor de onenigheid is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft woensdag op de Rijksweg in Groningen een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 804, aantal overtredingen: 125, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft woensdagavond op de A7 het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Groningen. De man reed met een snelheid van 141 km/uur, terwijl vanwege wegwerkzaamheden een tijdelijke snelheidsbeperking van 90 km/uur geldt. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Delfzijl: pa belemmert politie

Een 33-jarige inwoner van Delfzijl werd woensdagmiddag aangehouden toen hij probeerde zijn zoon uit handen van de politie te houden. De minderjarige zoon was na klachten uit de buurt door agenten op het Kraaienbos betrapt waar hij op een, onverzekerde, bromscooter over het voerpad reed. Terwijl de politiemensen bezig waren de gegevens te noteren, verscheen de vader die onmiddellijk zijn zoon beloofde voor een nieuwe brommer te zullen zorgen. Kort daarop probeerde de man een van de agenten tegen te houden. s Mans gedrag resulteerde in zijn arrestatie. De zoon liep twee bekeuringen op. De vader werd na een stevige waarschuwing in vrijheid gesteld.

Hoogezand: beroving bij verkoop auto

Een 26-jarige inwoner van Wildervank is woensdagavond in Hoogezand beroofd tijdens de koop van een auto. De man had samen met een kennis een auto bekeken en was met de verkoper een woning aan de Ter Laanstraat binnengegaan om een en ander verder te regelen. Op het moment dat de Wildervankster een envelop met geld tevoorschijn haalde, werd hij door een tweede persoon, die plotseling tevoorschijn, kwam met een mes bedreigd en door de verkoper vastgegrepen. De beide daders gingen er met het geld vandoor.

Bellingwedde: man aangehouden

De politie heeft woensdagavond een 46-jarige inwoner van de gemeente Bellingwedde aangehouden. De man zou een 52-jarige vrouw uit Zierikzee hebben geschopt en geslagen en haar even oude echtgenoot met een mes hebben bedreigd. De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: bekeuringen bij controle

Bij een verkeerscontrole op de Industrieweg in Hoogezand werden woensdagmorgen 15 weggebruikers bekeurd. Dertien bekeuringen vielen voor het niet dragen van de autogordel. Twee overige waren voor een niet deugdelijk bevestigde hulpkoppeling en voor een kapot remlicht.

Veendam: auto maakt kabaal

Een 26-jarige inwoner van Nieuwe Pekela moet op korte termijn de geluidsproductie van zijn auto tot normale proporties terugbrengen. De man reed woensdagochtend over het Boven Oosterdiep in Veendam en viel op door een overdaad aan geluid van de wagen. Bij een geluidsmeting op het bureau bleek dat de auto 25 decibel teveel produceerde. Het kenteken deel 1 is door de politie ingenomen en wordt teruggeven zodra de uitlaat is aangepast.