Provincie Friesland



PERSBERICHT

Nummer: JW
Datum: 30 augustus 2007

Berichtgeving integriteit provincie Fryslân onjuist

De Noordelijke Rekenkamer en de commissie uit Provinciale Staten die het onderzoek naar het project Tijdelijke Huisvesting bij de provincie Fryslân begeleidt, nemen met kracht afstand van de berichtgeving in de media over de integriteit bij de provincie Fryslân. Volgens hen komen de suggesties in de media dat de integriteit bij de provincie zoek is en dat de cultuur in de organisatie te wensen zou overlaten, niet overeen met datgene wat de Noordelijke Rekenkamer aan de begeleidingscommissie uit Provinciale Staten heeft geschreven.

De Noordelijke Rekenkamer heeft besloten geen nader onderzoek te verrichten naar de gang van zaken tijdens het project Tijdelijke Huisvesting bij de provincie. Hierom hadden Provinciale Staten verzocht. De begeleidingscommissie uit Provinciale Staten zal op korte termijn nog een aantal nadere vragen stellen aan het college van Gedeputeerde Staten. Over dit onderwerp zal te zijner tijd in Provinciale Staten gesproken worden.

Voor vragen over dit bericht kunt u terecht bij de leden van de begeleidingscommissie van PS (de heren Versteeg, Van Mourik, Van de Kolk en Oostland) en de voorzitter of directeur van de Noordelijke Rekenkamer (de heer Nijhuis of mevrouw Pietjouw).

Bijlage: Brief van Noordelijke Rekenkamer aan begeleidingscommissie (opvragen bij afzender)


---- --