Gemeente Wageningen

Wageningen benoemt leden adviesraad Wmo en WI

De gemeente Wageningen heeft de leden benoemd die zitting krijgen in de Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en de Wet Inburgering (WI). De installatie van de adviesraad vindt plaats op 30 augustus. De taak van de Adviesraad bestaat uit het gevraagd en ongevraagd adviseren aan het college over de voorbereiding en uitvoering van het gemeentelijk beleid op het gebied van wonen, welzijn, zorg, integratie en participatie. Daarnaast fungeert de raad als denktank over onderwerpen op de betreffende beleidsvelden.

Het college van B&W heeft gekozen voor een breed samengestelde Adviesraad Wmo en WI. Er is daarmee een nieuwe koers ingeslagen: van categorale naar integrale advisering. De Wmo gaat namelijk uit van een integrale aanpak van samenlevingsvraagstukken. Deze leidraad wordt ook door de gemeente aangehouden binnen het vierjarige beleidsplan Wmo dat in voorbereiding is.
Een direct gevolg van de integrale aanpak is de opheffing van de Senioren- en Gehandicaptenraad en de Adviesraad Minderheden Wageningen (AMW). De inbreng vanuit die doelgroepen zal voortaan via de Adviesraad Wmo en WI lopen. Het college van B&W heeft 14 leden benoemd, inclusief de voorzitter.
Het college is zeer verheugd met deze benoeming en wenst de leden veel succes bij hun nieuwe taak. Burgemeester en wethouders kijken uit naar een succesvolle samenwerking. De leden van de Senioren- en Gehandicaptenraad en de Adviesraad worden hartelijk bedankt voor hun bijdragen.