Gemeente Zoetermeer

Studiereis gemeenteraad Zoetermeer naar Finland

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft gisteravond tijdens de raadsvergadering in meerderheid besloten om op studiereis naar de stad Vantaa in Finland te gaan. Vantaa behoort tot een samenwerkingsverband van 22 `nieuwe steden', waartoe ook Zoetermeer behoort.

Het doel van de studie is om over actuele en lokale onderwerpen te leren van andere steden die op bepaalde gebieden een aanzienlijke voorsprong hebben. De verschillende fracties vonden de onderwerpen dienstverlening, onderwijs en stadsontwikkeling belangrijk en Vantaa bleek hier het beste bij aan te sluiten. De onderwerpen worden later vertaald naar specifieke leerdoelen voor de raad.

De raad maakt tijdens een bestuursperiode één keer een studiereis. Het voorstel is de studiereis in 2007 te maken om nog in deze bestuursperiode ervaringen te kunnen implementeren. In de begroting 2007-2010 is daarvoor een bedrag gereserveerd. Bovendien betalen deelnemers ook een eigen bijdrage. De deelnemers zijn raad- en commissieleden, leden van het college van burgemeester en wethouders, leden van het Concern Management Team en drie medewerkers van de Griffie. De studiereis zal plaatsvinden van 30 augustus tot en met 1 september.