Gemeente Purmerend

Extra aandacht voor sloopflats Meteorenweg

29 augustus 2007

De gemeente Purmerend en Woningstichting Wherestad gaan particuliere beveiliging instellen voor de flats aan de Meteorenweg. Het gaat om woningen die de komende jaren worden gesloopt. Zowel de gemeente als de verhuurder ontvingen de laatste weken signalen waaruit blijkt dat bewoners van de sloopflats zich minder veilig voelen dan voorheen. Zij ondervinden veel hinder van vandalisme en andere vormen van criminaliteit. Dit heeft onder meer te maken met het grote aantal woningen dat leeg staat en de sfeer die daardoor ontstaat.

De gemeente en de verhuurder hebben gezamenlijk besloten om per direct particuliere beveiliging in te huren. Daar zijn eerder goede ervaringen mee opgedaan. Een beveiliger zal de flats en de directe omgeving extra in de gaten houden. De gemeente wil ook kijken naar andere oplossingen. Daarom komt er extra overleg tussen de gemeente, de politie, de verhuurder en een aantal bewoners van de flats. Aanspreekpunt voor de buurt is de wijkmanager, tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 0299 - 421226.

Stadsvernieuwing
De flats worden de komende jaren gesloopt in verband met het grootste stadsvernieuwingsproject in de geschiedenis van Purmerend. Het totale vernieuwingsplan in Wheermolen West is ingrijpend. Zes hoogbouwflats en enkele blokken duplexwoningen met in totaal 574 huurwoningen uit begin jaren zeventig maken plaats voor in totaal 590 koop- en huurappartementen (waaronder een woonzorgcomplex). Bovendien omvat het plan een "brede school" met allerlei extra voorzieningen. De buurt gaat er in alle opzichten flink op vooruit, want ook ongeveer driekwart van de openbare ruimte krijgt een grondige opknapbeurt.

Het hele project gaat naar verwachting zeker vijf jaar duren. De herontwikkeling is één van de inspanningen om de kwaliteit van de stad verder te verhogen. Het sluit goed aan op de gemeentelijke doelstelling "Purmerend van groei naar bloei".