Gemeente Schagen

Platform WMO-Schagen van start


Woensdagavond 22 augustus heeft de eerste bijeenkomst van het Platform Wmo plaatsgevonden. In het Platform Wmo hebben vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties zitting alsmede enkele onafhankelijke burgers. Het Platform Wmo zal het college en burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd- gaan adviseren over het beleid betreffende maatschappelijke ondersteuning.

Wethouders Heddes opende om 19.30 uur de eerste bijeenkomst van het Platform Wmo. Wethouder Heddes maakte direct van de mogelijkheid gebruik om nog eens het grote belang van het Platform Wmo te onderstrepen. De Wmo geeft meer dan ooit de burgers de kans om mee te doen. Meedoen in de samenleving en meedoen bij het vormgeven van het beleid. Het college van burgemeester en wethouders is op grond van de Wmo namelijk niet alleen verplicht om aan het Platform Wmo verantwoording af te leggen over het beleid betreffende maatschappelijke ondersteuning maar is ook verplicht om het Platform actief te betrekken bij de beleidsvoorbereiding.

Het Platform zal onafhankelijk van het college functioneren en daarom gaf wethouder Heddes na de opening direct de voorzittershamer over aan de heer Brand, die het technisch voorzitterschap op zich zal nemen totdat er een definitieve voorzitter wordt aangesteld op basis van een door het Platform zelf op te stellen `profiel'. Onder de enthousiaste leiding van de heer Brand werd van de eerste bijeenkomst met name gebruik gemaakt om tot procedurele afspraken te komen zodat de volgende bijeenkomst het inhoudelijke debat kan beginnen!

De bijeenkomsten van het Platform Wmo zijn in beginsel openbaar en worden gehouden in het gemeentehuis van Schagen. In het Schager Weekblad alsmede op de website van de gemeente Schagen (www.schagen.nl) zal voor elke bijeenkomst een aankondiging met agenda worden gepubliceerd.

Voor meer informatie over het Platform Schagen of het ontvangen van stukken kunt u contact opnemen met de heer E. van Kampen (erik.vankampen@schagen.nl of 0224 210516) of de heer H. de Ruiter (herman.deruiter@schagen.nl of 0224 210420) van de gemeente Schagen.