Gemeente Schagen

Westerweg stiller na werkzaamheden

Binnenkort begint de provincie met het aanleggen van fluisterasfalt op de Westerweg tussen de Hofstraat en de Trapbrug. Het gebruik van het geluidsreducerende asfalt is op aanvraag van de gemeente Schagen. Omwonenden, met name uit de Cornelis Bregmanstraat, klaagden over geluidsoverlast. De klacht over geluidsoverlast van de bewoners van de Korenmolen vanwege het verkeer op de Westerweg is wel bij de provincie neergelegd, maar deze heeft nog niet aangegeven of ook het gedeelte vanaf de Zuiderweg binnenkort voor fluisterasfalt in aanmerking komt. De huidige werkzaamheden zijn namelijk een onderdeel van al geplande onderhoudswerkzaamheden die de provincie Noord-Holland uitvoert op de N245. Het gedeelte dat nu onder handen wordt genomen, vanaf een punt van circa 250 meter uit de Hofstraat tot de Trapbrug, was in de laatste opknapbeurt niet meegenomen. Tijdens de werkzaamheden is de weg voor al het verkeer in beide richtingen afgesloten met het oog op de veiligheid van het verkeer en de wegwerkers.

.

De werkzaamheden vinden plaats van 27 augustus tot en met 15 september. In deze periode is de hoofdrijbaan afgesloten van maandag tot en met vrijdag in de avond en nacht tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Buiten deze tijden is de weg open voor het verkeer. De omleiding van het doorgaande verkeer gaat via de N241, de N248 en de Zuiderweg. Bestemmingsverkeer wordt ter plaatse omgeleid. Alle omleidingen worden met borden aangegeven. (Brom)fietsers zullen geen last ondervinden van de werkzaamheden, zo is de inschatting van de provincie. Door weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden korter of langer gaan duren.

Tijdens de werkzaamheden valt enige overlast niet te vermijden. De provincie vraagt u begrip voor de eventuele overlast. Als u meer wilt weten over het werk dan kunt u contact opnemen met projectleider, mevrouw I. Langendijk, telefoon 023 5143260. U kunt natuurlijk ook navraag doen bij de gemeente