Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 29 augustus

BERGEN OP ZOOM, 29 augustus 2007

Twee gewonden bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: Op dinsdag gebeurde omstreeks 18.00 uur een ongeval aan de Meeuwberg. Een 16-jarige jongen uit Roosendaal reed op zijn scooter over de Meeuwberg in de richting van de Madeliefberg. Uit een zijstraat kwam een fietser die de hoek om sloeg richting de Morelberg. De twee konden elkaar niet meer ontwijken en er ontstond een aanrijding. De bromfietser schoof met zijn voertuig over het fietspad en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De jongen liep een gebroken sleutelbeen op. De 16-jarige uit Roosendaal, die op de fiets reed kwam ook ten val en had een hersenschudding en een beenbreuk. Beiden zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.

Man aangehouden in bezit van drugs

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag om 03.00 uur een 40-jarige Roosendaler aan. De man stond met zijn auto stil op de vluchtstrook op de A58. Bij controle verklaarde de man dat de brandstof van zijn auto op was. De politie zag in de auto een hoeveelheid softdrugs en meerdere gripzakjes amfetamine en een XTC-pil. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt verkeersongeval

HOOGERHEIDE: Op woensdagochtend gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Antwerpsestraatweg en de Beukendreef. Een 42-jarige man uit Woensdrecht reed over de Beukendreef. Vermoedelijk gaf hij geen voorrang aan een 16-jarig meisje op een bromfiets en er ontstond een aanrijding. Het meisje is met een pijnlijke heup overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis. De bestuurder van de auto bleek gedronken te hebben. De man reed in eerste instantie weg van de plaats van het ongeval, maar keerde al snel terug.

De 42-jarige man bleek gedronken te hebben. Hij is aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een waarde van 670 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Snelheidscontrole

OUD GASTEL: Op woensdag hield de politie een verkeerscontrole op de Provinciale Weg. Tussen 08.25 uur en 11.45 uur zijn 939 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 5 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 106 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

Bedrijfsinbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Vogelaar. De daders maakten een gat in het dak en namen een hoeveelheid lichaamsverzorgingsproducten weg. Even voor 09.00 uur ontdekte medewerkers de inbraak en alarmeerden de politie. Deze heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van het bedrijf.

Vrouw aangehouden na steekincident

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagochtend nam de politie aangifte op van poging tot zware mishandeling en bedreiging van een 37-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Een bekende van het slachtoffer had haar in het hoofd gestoken met een mes. Hierna werd ze ernstig door de vrouw bedreigd. De politie hield in de loop van de middag een 48-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan als verdachte. Ze meldde zich vrijwillig op het politiebureau. Aanleiding voor het gebeurde was een relationeel conflict waarbij beide partijen betrokken waren. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg