Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 29 augustus

BREDA, 29 augustus 2007

Man aangehouden wegens vernieling

BREDA: De politie hield op dinsdagochtend een 39-jarige man uit Breda aan voor vernieling. De man vernielde op 17 juli een ruit van een pand aan de Slingerweg. Dit werd door meerdere getuigen gezien. De beheerder van het pand deed aangifte. De 39-jarige Bredanaar werd aangehouden op de Slingerweg. Hij is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt schennispleger aan

BREDA: De politie kreeg op dinsdagavond melding van schennispleging aan de Emerparklaan. In een fietstunneltje zou een man zijn geslachtsdeel tonen. De politie trof de man aan. Eén van de getuigen deed aangifte van schennispleging. De 29-jarige Bredanaar is verhoord en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden na diefstal fiets

PRINSENBEEK: De politie kreeg op dinsdag omstreeks 23.15 uur melding van fietsendiefstal aan de Heikantsestraat. Leden van een sportvereniging zagen onbekende jongeren bij de fietsen staan en dachten dat er mogelijk iemand in de bosjes verstopt zat. Ze zetten de omgeving af en belden de politie. Deze hield een 17-jarige jongen uit Breda aan voor diefstal. Hij gaf aan de fiets in de bosjes te hebben verstopt. De verdachte zou de diefstal samen met een leeftijdsgenoot hebben gepleegd. De politie hield op woensdagochtend een 16-jarige jongen uit Breda aan. Beide verdachten zijn na hun aanhouding ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Man in verzekering gesteld na bedreiging huisgenoot

BREDA: De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag om middernacht een 26-jarige Bredanaar aan in de Grazendonkstraat. Even daarvoor zou de verdachte een 37-jarige Bredanaar, in het huis waar zij beiden een gedeelte van bewonen, hebben bedreigd met een stuk zwaar gereedschap. De bedreiging was het gevolg van een conflict van huiselijke aard. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Fransen gearresteerd vanwege drugsbezit

BREDA: Het Joint Hit Team arresteerde dinsdagavond 28 augustus drie personen uit Frankrijk op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het trio reed over Graaf Engelbertlaan en probeerde aan een politiecontrole te ontkomen door stoptekens te negeren. Agenten konden de drie mannen op een veilige manier klem rijden en inrekenen. Dat gebeurde op de oprit naar de A-16 In de auto trof de politie 364,4 gram hennep aan.
Twee personen (32 en 19 jaar oud) regen een dagvaarding uitgereikt. De derde verdachte (25 jaar) was op 15 november 2006 ook al betrapt op de doorvoer van verdovende middelen en had daarvoor nog een boete van 1500,- openstaan. Vermeerderd met de nieuwe boete, moest hij een totaal bedrag van 2.200,- voordat hij in vrijheid werd gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg