Belgische Federale Overheid


29-08-2007

Einde overgangsregeling voor tuners

Op 1 september 2007 eindigt de overgangsregeling voor niet-toegelaten auto-onderdelen. Vanaf deze datum raken tuners niet meer door de autokeuring met auto-onderdelen die niet goedgekeurd worden door de Dienst Voertuigen van de FOD Mobiliteit.

Op 12 mei 2006 werden de regels voor tuners vastgelegd in een ministeriële omzendbrief. De overgangsregeling voor tuners is van kracht tot en met 31 augustus. Tot dan hebben ze de tijd om alle onwettelijke veranderingen aan hun voertuig te verwijderen. Vanaf 1 september worden voertuigen die niet voldoen aan deze regels afgekeurd in de keuringsstations.

De regels bepalen onder andere dat het interieur geen puntige delen mag vertonen of dat de kofferspoiler niet hoger mag zijn dan het hoogste punt van het dak. Nieuwe onderdelen moeten door de producent bij de Dienst Voertuigen van de FOD Mobiliteit ter goedkeuring worden aangeboden.

Alle informatie en bepalingen over het wettelijk tunen van uw wagen vindt u op www.how2tune.be.

Download het document met de exacte procedure: "Bericht aan de fabrikanten en invoerders van onderdelen die bestemd zijn voor de ombouwing van voertuigen". (PDF, 1 p. - 39,4 kB)