Gemeente Duiven


Start sloop HSF Loo

---

Maandag 27 augustus 2007 is de starthandeling geweest van de sloop/bodemsanering HSF, Loostr 42 te Loo. Hiermee is een fysieke start gemaakt om een langlopend maatschappelijk probleem in Loo op te lossen. Het project dient meervoudige doelstellingen:
* bodemsanering van een zeer urgent en grootschalige bodemverontreiniging (één vd grootste v Gelderland);
* amovering bedrijfsbestemming uit de kern van het mooie kerkdorp Loo;

* woningbouw in zowel het betaalbare als het vrije sector segment waarvoor in beide categoriën een grote vraag is in Loo;
* realisatie van een zorgcomponent waar eveneens behoefte aan is in Loo.

Mede dankzij de provincie Gelderland, die de meerwaarde inziet van project met een dergelijke meervoudige doelstelling, is het mogelijk geweest dit project financieel haalbaar te maken. Saneringskosten van ca. EUR 1,3 miljoen zijn nog steeds aanzienlijk. De provincie Gelderland heeft inmiddels toegezegd een bedrag van ca. EUR 0,6 bij te dragen op de bodemsanering en herontwikkeling van het terrein.

De resterende kosten worden gedragen door HSF en de gemeente Duiven. De gemeente is erg blij met de inbreng van HSF in dit project. Het bedrijf heeft hierin uitermate integer geacteerd en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen blijkens haar inzet lopende het project en haar financiële inbreng.

Dit project is een voorbeeldproject voor een goede samenwerking tussen diverse provincie, gemeente en het bedrijfsleven waarin op een constructieve-, creatieve- en respectvolle manier is gewerkt aan de verwezenlijking van de oplossing voor een aantal maatschappelijke problemen.

foto Gedeputeerde Peters

foto Gedeputeerde Peters en Wethouder Verlaan

foto Wethouder Elfrink

foto Wethouder Goossen

De starthandeling bij HSF is verricht door wethouder Verlaan en Gedeputeerde Peters........op de foto's is te zien dat de wethouders Elfrink en Goossen ook hun steentje hebben bijgedragen.