Gemeente Harlingen

Scheffer kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst 29-8-2007
Burgemeester Paul Scheffer keek bij de opening van de Visserijdagen 2007 vooral naar de toekomst. De toekomst van de gemeente bijvoorbeeld. Een aantal buurgemeenten om Harlingen heen is al volop in discussie over een gemeentelijke herindeling. Wat betekent dat voor onze gemeente? De komende tijd zal dat duidelijk moeten worden.

Scheffer keek ook naar de toekomst van de visserijsector. Hij verwees naar de Dag van de Nederlandse Zeevisserij die zaterdag nabij visveiling Insula wordt gehouden. Genodigden uit het hele land zullen spreken over nieuwe technieken die het de vissers mogelijk moeten maken hun werk te doen binnen alle regels die de natuur moeten beschermen.

Naast de visserij gebeurt er natuurlijk meer in de haven: het lijkt erop dat de Industriehaven langzamer hand vol begint te lopen. We moeten nadenken over een toekomstige uitbreiding. Als laatste de toekomst van de Visserijdagen. In 2009 zal de 50ste editie plaatsvinden. Een ding staat vast: dit feest zal tot in lengte van dagen blijven bestaan als de Harlinger Visserijdagen. Lees hier de integrale tekst zoals burgemeester Scheffer die bij de opening van de Visserijdagen heeft uitgesproken.