Politie Midden- en West Brabant

Recherche houdt verdachte van ontvoering aan

TILBURG, 29 augustus 2007

Een Arrestatie Team heeft woensdagavond een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden in een woning aan de Pastoor Ruttenstraat. De man wordt er van verdacht een 42-jarige man te hebben ontvoerd en gegijzeld en hem te hebben mishandeld. Bij de doorzoeking in twee woningen nam de recherche een vuurwapen met patronen in beslag en diverse spullen die vermoedelijk afkomstig zijn van bedrijfsinbraken. Twee medeverdachten van de ontvoering zijn al eerder aangehouden. Het onderzoeksteam verwacht binnenkort meer aanhoudingen te kunnen doen.

De ontvoering vond plaats op 12 juni jl. De verdachte nam het slachtoffer s ochtends vroeg onder dwang mee naar een woning, waar de
42-jarige man de hele dag tegen zijn wil werd vastgehouden. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. De ontvoerders lieten hem net voor middernacht weer vrij, vermoedelijk omdat ondertussen aan hun eisen was voldaan. Het motief voor de ontvoering ligt waarschijnlijk in de verdovende middelensfeer. De verdachte en het slachtoffer waren bekenden van elkaar.

Na de aangifte van het slachtoffer heeft de recherche een onderzoek ingesteld naar de verdachte. Hieruit kwamen aanwijzingen dat de man ook betrokken zou zijn geweest bij een groot aantal bedrijfsinbraken in de regio tussen Tilburg en Breda. Bij doorzoekingen in twee woningen in de Pastoor Ruttenstraat trof de recherche diverse spullen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van bedrijfsinbraken. Deze worden nader onderzocht op sporen.

Een Arrestatie Team hield op 17 augustus zes personen aan in een onderzoek naar verdovende middelen. Twee van hen, twee mannen van 49 en 26 jaar uit Tilburg, zijn medeverdachten in deze ontvoeringszaak. Op 18 augustus deed de technische recherche uitgebreid sporenonderzoek in een woning aan de Reinevaarstraat. Het slachtoffer van de ontvoering zou hier enige tijd zijn vastgehouden.

Auteur: Manon Erkens